• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap
Medvehagymás ravioli vaddisznóval PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kapallo G. Gyula   
2016. március 20.

 

 A tésztához:

  • 500 gr rétesliszt
  • 4 db tojás
  • 4 cs medvehagyma
  • 1 kk só
  • 1 ek olivaolaj

A töltelékhez:

  • 40 dkg vaddisznó sült (vagy pörkölt)
  • 2 ek tejföl vagy mascarpone
  • 5 dkg pirított dióbél
  • 5 dkg reszelt ementáli
  • 1 kk őrölt szerecsendió
  • 1 tk szarvasgombás olívaolaj (vagy gombapor)
  • só, bors

A medvehagyma leveleit megmossuk, lecsepegtetjük, majd a robotgép aprítójának segítségével pépesítjük, és összekeverjük a nyers tojásokkal, sóval, valamint az olíva olajjal. Az így kapott keverékhez hozzáadjuk a lisztet, és kézzel vagy a robotgép dagasztó funkciójával homogén tésztát gyúrunk belőle néhány perc alatt. Amíg a ravioli töltelékét elkészítjük, a gombóccá formát tésztát egy konyharuhával lefedve pihentetjük.

A töltelék elkészítése is roppant egyszerű: vegyük elő a hűtőből a legutóbbi vaddisznó sült, vagy pörkölt maradékát, aprítsuk fel durvára és kevés szaft hozzáadásával pépesítsük a robotgépben. Ezután keverjük hozzá a tejfölt, a reszelt sajtot, a dúrvára aprított dióbelet, a fűszereket, valamint ízlés szerint egy teáskanálnyi szarvasgombás olajat, vagy kevés erdei gombaport.

A pihentetett pésztából, lisztezett táblán sodrófával kb. 2 mm (gyufaszál) vastagságú tésztalapot nyújtunk, aminek az egyik felére kb. 5x5 cm-es távolságokra 1-1 csapott evőkanálnyi töltelék kupacokat helyezünk el. Ezután a töltelékes oldalra finoman ráhajtjuk a tésztalap másik felét és a szabadon érintkező tésztafelületeket kézéllel ütögetve összetapasztjuk, törekedve arra, hogy közben a töltelék mellől kiszorítsuk a levegőt. Ha ezzel megvagyunk, az egyes párnácskákat vállasszuk el egymástól egy derelyeszaggató segítségével, és lobogó sós vízben főzzük készre (kb. 5 perc alatt).

Ízlés szerint, erdei gombákból készült mártásban, vagy pirított örölt dióval, esetleg mandulaliszttel meghintve tálalhatjuk.

Borajánló:

Hordós érlelésű száraz furmintot vagy chardonnay-t fogyasszunk hozzá vulkanikus termőhelyekről, de szóba jöhetnek könnyű pinot noir vagy kadarka házasítások is.
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2016. március 20. )
 
< Előző   Következő >

Bejelentkezés






Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj

Hírszolgáltatás

 

Keresés

Szavazások

Milyen új szolgáltatást indítsunk portálunkon?
 

Online felhasználók

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesíteni tudjuk játékainkról, gasztronómiai rendezvényekrõl valamint különleges ajánlatainkat eljuttathassuk önnek!


HTML formátum?

Partnereink

 
Hódítás
_blank

Cimkék