• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

There are no translations available

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Home
Erdész szalámi PDF Print E-mail
Written by -ka-pír-   
szombat, 13 február 2016
There are no translations available

 

  • 10 kg sertés lapocka
  • 4 kg szarvas lapocka
  • 4 kg zsírszalonna
  • 5 fej fokhagyma
  • 2 dkg őrölt fehérbors
  • 2 dkg durvára tört feketebors
  • 2 dkg őrölt szegfűbors
  • 1 dkg őrölt gyömbér
  • 1 dkg morzsolt kakukkfű
  • 1 dkg őrölt kömény
  • 1 dkg morzsolt borsikafű
  • 35 dkg durva asztali só
  • 10 méter szalámi bél (50mm-es)
  • 2 dkg salétrom só (elhagyható)

A vértől (lőtt résztől) és hártyáktól megtisztított húsokat és a szalonnát kis lyukú darálón finomra daráljuk, majd jól összedolgozzuk a zúzott fokhagymával és a megadott fűszerekkel. (A salétrom só hozzáadása akkor szükséges, ha az elkészült szalámikat nem tudjuk egyenletesen hideg és jól szellőző helyen tartani, egyébként elhagyható.) Egy éjszakán át hagyjuk a masszát pihenni hideg helyen, letakarva.   

 

Másnap ismét átgyúrjuk az egészet, majd maréknyi golyókat formálva belőle hurkatöltőbe helyezzük. Az előzőleg méteres darabokra vágott és hideg vízbe beáztatott szalámibelek végét elkötjük, majd jó szorosan beletöltjük a húspépet és a másik végét is lekötjük, úgy hogy egy hurkot hagyunk a zsinóron a függesztéshez. Ezután füstülőbe helyezzük és 2 nap alatt, bükk- vagy gyümölcsfa forgács hideg füstjén megfüstöljük. Ha a füstöléssel megvagyunk, legalább 2 hétig szikkasztjuk még a szalámit hideg, szellős helyen, majd ezt követően fogyaszthatjuk.   
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Last Updated ( vasárnap, 14 február 2016 )
 
< Prev   Next >

Bejelentkezés






Lost Password?
No account yet? Register

Hírszolgáltatás

 

Keresés

Szavazások

Milyen új szolgáltatást indítsunk portálunkon?
 

Online felhasználók

We have 9 guests online

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesíteni tudjuk játékainkról, gasztronómiai rendezvényekrõl valamint különleges ajánlatainkat eljuttathassuk önnek!


Receive HTML?

Partnereink

 
Hódítás
_blank

Cimkék