• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap
Diós vargányakrém leves PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2015. december 23.

 

  • 1 marék szárított vargánya
  • 1 marék dióbél
  • 1 l húsleves
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • 1 kk fehérbors
  • 1 kis üveg pesto

 A dióbelet enyhén megpirítjuk száraz serpenyőben, majd félretesszük. A finomra vágott hagymát a felhevített olajon üvegesre pároljuk, amihez hozzá adjuk az előzőleg 4 dl langyos vízbe áztatott vargányát és annak levét. Egy-egy kávéskanál sóval és fehérborssal fűszerezzük, majd a húsleves és a bor hozzáadását követően kb. 10 percig forraljuk.

Ezután a tűzről levéve felöntjük a levest a tejszínnel, beletesszük a pirított diót, és egy botmixer, vagy turmixgép segítségével homogén állagúra pépesítjük. Tálaláskor egy-egy kiskanál pestoval és néhány gerezd pirított dióval díszítjük.
 
Borajánló:
A gomba és a dió alapvetően földes ízvilága miatt egy vulkanikus eredetű száraz fehéret ajánlok hozzá mondjuk Somlóról, Badacsonyból, vagy Tokajból.
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2015. december 23. )
 
< Előző   Következő >

Bejelentkezés






Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj

Hírszolgáltatás

 

Keresés

Szavazások

Milyen új szolgáltatást indítsunk portálunkon?
 

Online felhasználók

Jelenleg 2 vendég online

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesíteni tudjuk játékainkról, gasztronómiai rendezvényekrõl valamint különleges ajánlatainkat eljuttathassuk önnek!


HTML formátum?

Partnereink

 
Hódítás
_blank

Cimkék