• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap
Rosé vadkacsamell konyakmeggy mártással PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2015. december 21.

  •  3 db egész bőrös vadkacsamell
  • 2 ek liba- vagy kacsazsír
  • 3 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ekworchestershire szósz
  • 1 ek méz
  • só, feketebors
  • 0,5 dl cognac vagy érlelt borpárlat
  • A mártáshoz:
  • 3 ek narancslekvár
  • 1 dl aszúbor vagy édes szamorodni
  • 1 kis üvegykonyakosmeggy (kb.15-20 szem)
  • 1 csipet só

A megkopasztott, megtisztított vadkacsamelleket a mellcsont mellett végig vágjuk, és egy éles filéző kés segítségével kétoldalt lefejtjük a csontról. Az így kapott hat darab filét bekenjük zúzott fokhagymával, frissen tört feketeborssal és a mézzel elkevert worchestershire szósszal. A pácolt kacsamelleket legalább egy éjszakán át érleljük hideg helyen, majd a felhevített zsiradékban, bőrével lefelé kezdjük el sütni. 4-5 perc sütést követően megsózzuk, majd megfordítjuk a húsokat, melléjük tesszük a félbevágott vöröshagymákat, és meglocsoljuk az egészet 0,5 dl cognac-al vagy érlelt borpárlattal, amit azonnal meg is gyújtunk.

Amint elégett az összes alkohol, a serpenyőt betesszük az előmelegített sütőbe 8-10 percre, hogy a kacsa bőre ropogósra piruljon. A mártást ezalatt gyorsan össze is állíthatjuk az alábbi módon: A narancslekvárt egy tapadásmentes serpenyőben, mérsékelt lángon felmelegítjük, majd annyi aszúbort, vagy édes szamorodnit adunk hozzá, hogy folyós állagú legyen. Egy kis csipet sóval kiemeljük a mártás ízét, amibe végül beleforraljuk a kimagozott konyakmeggyet és annak levét is. A kacsamelleket a sütést követően 3-4 percig pihentetjük, majd szeletekre vágva tetszőleges körettel és a forró konyakmeggyes mártással tálaljuk.

 

Borajánló:
2012-es évjáratú, karakteres félédes tokaji furmintot ajánlok hozzá fogyasztani.

Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2015. december 21. )
 
< Előző   Következő >

Bejelentkezés






Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj

Hírszolgáltatás

 

Keresés

Szavazások

Milyen új szolgáltatást indítsunk portálunkon?
 

Online felhasználók

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesíteni tudjuk játékainkról, gasztronómiai rendezvényekrõl valamint különleges ajánlatainkat eljuttathassuk önnek!


HTML formátum?

Partnereink

 
Hódítás
_blank

Cimkék