• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap
Pikáns csokoládés szarvasragu PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kapalló G. Gyula   
2015. október 18.
  • 1 kg szarvaslapocka
  • 2 ek olíva olaj
  • 5 dkg vaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 tk chili pehely
  • 2 ek natúr kakaópor
  • 1 tk őrölt római kömény
  • 1 tk őrölt szegfűszeg
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 ü barnasör
  • 2 dl sűrített paradicsom  
  • só, bors
A szarvashúst nagyobb kockákra vágjuk, majd ezeket kisebb adagokban körbe pirítjuk a felhevített olaj-vaj keveréken. A visszamaradt zsiradékon megfuttatjuk a felszeletelt hagymát és fokhagymát, amire rászórjuk a fűszereket és a kakaóport, majd felöntjük a sűrített paradicsommal és enyhén lepirítjuk.
A húst ezután egy tűzálló tálba helyezzük, sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a paradicsomos keveréket és a sört, majd lefedve az előmelegített sütőbe helyezzük, ahol kb. 2,5-3 óra alatt puhára pároljuk. Aprított korianderrel, görög joghurttal, lime szelettel, valamint ízlés szerinti rizskörettel tálaljuk.    
 
Borajánló:
2009-es évjáratú villányi cabernet franc-merlot házasítást fogyasszunk hozzá.   

Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2015. október 24. )
 
< Előző   Következő >

Bejelentkezés






Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj

Hírszolgáltatás

 

Keresés

Szavazások

Milyen új szolgáltatást indítsunk portálunkon?
 

Online felhasználók

Jelenleg 10 vendég online

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesíteni tudjuk játékainkról, gasztronómiai rendezvényekrõl valamint különleges ajánlatainkat eljuttathassuk önnek!


HTML formátum?

Partnereink

 
Hódítás
_blank

Cimkék