Bor És Vad - Sajttorta sütés nélkül

  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Desszertek arrow Sajttorta sütés nélkül
Sajttorta sütés nélkül PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kapalló G. Gyula   
2015. augusztus 23.

  • 20 dkg édes-omlós keksz
  • 9 dkg vaj
  • 500 g mascarpone
  • 500 g krémsajt
  • 3 ek porcukor
  • 1 db vanília rúd
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 kis üveg házi dzsem

A kekszet egy nejlon zacskóba tesszük, amit beburkolunk konyharuhával és egy sodrófa vagy klopfoló segítségével kekszmorzsát készítünk. A vajat felolvasztjuk és a morzsával összekeverve egy 30 cm átmérőjű csattos tortafoma aljára nyomkodjuk egyenletes vastagságban.

A krémsajtot egy robotgép segítségével habosra kikeverjük a mascarponéval, a cukorral, a vaníliarúd kikapart belsejével és a reszelt citromhéjjal, majd a kekszrétegre simítjuk. Az így elkészült tortát kb. 1 órán keresztül hűtjük, majd tálaláskor házi dzsemmet vagy karamella ötetet kanalazunk a tetejére.

Borajánló:

Prosecco-k és egyéb gyöngyözőborok, maradék szénsavban gazdag roséborok jó kísérői lehetnek.
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2015. augusztus 23. )
 
< Előző   Következő >