Bor És Vad - Rozmaringos őzgerinc nyárson

  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Grillezés arrow Rozmaringos őzgerinc nyárson
Rozmaringos őzgerinc nyárson PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2015. augusztus 13.

 

  • 1 kg őzgerinc filé
  • 5 fej lilahagyma
  • 4 db pritamin- vagy kápia paprika
  • 1 dl olaj
  • 3 szál friss vagy 2 tk szárított rozmaring
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, bors

 

Az őzgerincből készített filéket teljesen lehártyázzuk és kb. 3x3 cm-es darabokra felvágjuk. A fokhagymát és a rozmaringot egy éles késsel jól összeaprítjuk, majd ezzel és gorombára tört feketeborssal fűszerezzük a húst, amit végül megöntözünk a jó minőségű mogyoró-, vagy napraforgó olajjal (sózni csak a sütés végén szabad).

 

Az így bepácolt húst legalább egy éjszakán át a hűtőszekrényben pihentetjük, majd a paprikából és hagymából vágott szeletekkel váltakozva nyársra húzzuk, és grillrácson készre sütjük. Köleskásával, vagy steak burgonyával és idénysalátával körítve tálaljuk.

Borajánló:

Testes, barrique érlelésű villányi, egri, vagy szekszárdi vörösborok illenek hozzá, de szóba jöhet egy jó hideg cabernet rosé fröccs is.
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2015. augusztus 19. )
 
< Előző   Következő >