Bor És Vad - Vadas egyszerûen

  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Vadas egyszerûen
Vadas egyszerûen PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2007. október 01.
  • 1 kg vd. comb
  • 2-3 szál sárgarépa
  • 2 db v. hagyma
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 kisebb zellergumó
  • 10 dk cukor
  • 2 ek mustár
  • 2 db babérlevél
  • 5 db szegfûbors
  • 1 dl fehérbor
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • olaj
  • só, bors 

A combot két egyenlõ darabba vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd felhevített olajban hírtelen megpirítjuk minden oldalról. A húst ekkor félretesszük és a visszamaradt olajban megkaramellizáljuk a cukrot. Ha a cukor már aranybarna, a tûzrõl lehúzva hozzáadjuk a csíkokra vágott zöldségeket, és a felszeletelt hagymát, sózzuk, meglocsoljuk a fehérborral, majd az egész tetejére helyezzük a húst, és annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Miután visszaforraltuk, adjuk hozzá a mustárt, a szegfûborsot és a babérlevelet, majd közepes hõfokon fõzzük addig, míg a hús meg nem puhul. Ezután a húst szeleteljük fel, a jól megfõtt zöldségeket pedig a babérlevél eltávolítása után botmixerrel, vagy turmixgéppel pépesítsük össze. A kapott püréhez sûrû keverés mellett adjuk hozzá a tejfölt, valamint a tejszínt, (ízlés szerint bolondíthatjuk még kis adag worchesterrel is) majd az így elkészített szószt lassú tûzön forraljuk vissza; hússzeletekre merve, házi készítésû burgonyakrokettel, vagy zsemlegombóccal tálaljuk.   

 Borajánló:

Én Olaszrizlinget, Rizlingszilvánit, vagy Szeremley Huba fehér Pinot Noirját adnám hozzá. De próbálkozhatunk valami könnyû, bordeaux-i jellegû vörössel is.

Trackback(0)
Hozzászólások (1)add
0
...
Írta: zsuzsi , 2007., október 02
Én a mustár mellé pár csepp citromlevet is adok savanyításkor, és a citrom reszelt héjával teszem pikánsabbá. Tejszínt nem teszek bele, az én ízlésem szerint nem illik hozzá.
report abuse
vote down
vote up
Votes: +0
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
 
< Előző   Következő >