"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Sonkás-gombás quiche |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: -ka-pír- | |
2015. május 23. | |
A tésztához:
A lisztet a hideg vajjal és a zsírral elmorzsoljuk, majd hozzáadunk két tojást és addig gyúrjuk, amíg a linzertésztáéhoz hasonló állagot nem kapunk. Ezután folpackba csomagoljuk és minimum fél óráig pihentetjük a hűtőszekrényben. A tésztát a hűtőből kivéve lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk. Az így kapott tésztalapot belefektetjük, illetve belenyomkodjuk egy piteformába vagy kerek sütőtálba. A formán túllógó, felesleges széleket levágjuk, és a tészta alját megszurkáljuk egy villával, majd beleöntjük a tölteléket. 180 fokon kb. 40 perc alatt pirulásig sütjük a quiche-t (a sajttal a sütés utolsó harmadában szórjuk meg a tetejét). Forrón vagy hidegen egyaránt tálalható kiváló előétel, reggeli vagy borkorcsolya. Borajánló: Badacsonyi kéknyelűt, somlói juhfarkot, vagy egri leánykát fogyasszunk hozzá jól lehűtve.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 32659 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2015. május 23. ) |
< Előző | Következő > |
---|