"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Húsgombócleves szarvasborjúból |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: -ka-pír- | |
2015. május 14. | |
A két darab sonkahagymát előbb hosszában kettévágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. A megtisztított, karikára vágott leveszöldségeket és a hagymát egy evőkanál olvasztott zsíron (vagy olaj-vaj keveréken) megpirítjuk, majd hozzá adjuk a kockára vágott paradicsomokat és a paradicsom sűrítményt, illetve az ujjnyi darabokra vágott halványító zellert. Fedő alatt félpuhára pároljuk az egészet, majd felöntjük a szarvasborjú csontjából előzőleg megfőzött csontlevessel, vagy más rendelkezésre álló húslével. Amíg a leves felforr, összeállítjuk a húsgombóc alapjául szolgáló húspépet a finomra darált szarvasborjú lapockából, 1 evőkanál zsírból, 1 tojásból, 2 ek lisztből, 1 csokor finomra aprított snidlingből, 1/2 csokor finomra aprított petrezselyemből és 3 gerezd zúzott fokhagymából, amit sóval, borssal, paprikával, rozmaringgal és majorannával fűszerezünk. A masszából vizes kézzel kisebb gombócokat formázunk, ezeket meghempergetjük lisztben, majd egy maréknyi szarvacska tésztával egyetemben belefőzzük a levesbe. Kevés parmezán sajttal meghintve tálaljuk. Borajánló: Debrői hárslevelűt, soproni kékfrankos rosét vagy szekszárdi kadarkát ajánlok hozzá 2014-ből.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 72556 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2015. május 14. ) |
< Előző | Következő > |
---|