• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

There are no translations available

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Home arrow Recepies arrow Soups arrow Húsgombócleves szarvasborjúból
Húsgombócleves szarvasborjúból PDF Print E-mail
Written by -ka-pír-   
csütörtök, 14 május 2015
There are no translations available

  •  50 dkg darált szarvasborjú lapocka
  • 2 ek zsír
  • 2 l csontleves
  • 1 cs vegyes leveszöldség
  • 3 szál szárzeller
  • 1 cs snidling
  • 1/2 cs petrezselyemzöld
  • 2 db érett paradicsom
  • 2 db sonkahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 5 ek liszt
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 1 kk örölt feketebors
  • 1 kk őrölt fehérbors
  • 1 kk morzsolt majoranna
  • 2 ek paradicsomsűrítmény
  • 1 marék olasz makaróni vagy szarvacska tészta
  • 5 dkg parmezán

A két darab sonkahagymát előbb hosszában kettévágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. A megtisztított, karikára vágott leveszöldségeket és a hagymát egy evőkanál olvasztott zsíron (vagy olaj-vaj keveréken) megpirítjuk, majd hozzá adjuk a kockára vágott paradicsomokat és a paradicsom sűrítményt, illetve az ujjnyi darabokra vágott halványító zellert. Fedő alatt félpuhára pároljuk az egészet, majd felöntjük a szarvasborjú csontjából előzőleg megfőzött csontlevessel, vagy más rendelkezésre álló húslével. Amíg a leves felforr, összeállítjuk a húsgombóc alapjául szolgáló húspépet a finomra darált szarvasborjú lapockából, 1 evőkanál zsírból, 1 tojásból, 2 ek lisztből, 1 csokor finomra aprított snidlingből, 1/2 csokor finomra aprított petrezselyemből és 3 gerezd zúzott fokhagymából, amit sóval, borssal, paprikával, rozmaringgal és majorannával fűszerezünk.

A masszából vizes kézzel kisebb gombócokat formázunk, ezeket meghempergetjük lisztben, majd egy maréknyi szarvacska tésztával egyetemben belefőzzük a levesbe. Kevés parmezán sajttal meghintve tálaljuk.

Borajánló:
Debrői hárslevelűt, soproni kékfrankos rosét vagy szekszárdi kadarkát ajánlok hozzá 2014-ből.       
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Last Updated ( csütörtök, 14 május 2015 )
 
< Prev   Next >