"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Jáger szelet |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: -ka-pír- | |
2015. április 05. | |
A tarjaszeleteket enyhén megklopfoljuk, majd bepácoljuk 0,5 dl olaj, 1 evőkanálnyi zúzott fokhagyma, 2 evőkanálnyi mustár és 1 evőkanálnyi aprított kakukkfű keverékével. A legalább egy éjszakán át tartó pácolást követően a hússzeleteket megforgatjuk a sóval és őrölt feketeborssal ízesített lisztben, majd hirtelen kisütjük az előzőleg megpirított szalonnapörc visszamaradt zsírjában, amihez adhatunk még kevés olajat. A megsült hússzeleteket a zsiradékból kivéve melegen tartjuk, majd a finom pörzsanyagokkal teli serpenyőbe helyezzük a megtisztított és felnegyedelt csiperkéket. A gombát enyhén sózzuk, borsozzuk, majd lefedve párolni kezdjük. Ha már jól kiengedte a levét, és csaknem megpuhult, szórjuk meg a hús panírozásából visszamaradt liszttel és engedjük fel a húslevessel, amivel jól forraljuk ki, végül pedig adjuk hozzá a vajat. Nokedlivel, vagy tetszőleges tésztakörettel tálaljuk. Barrique érlelésű száraz tokaji borokat, villányi chardonnay-t, vagy vékonyabb testű, fűszeres vöröseket (kadarka, pinot noir) fogyasszunk hozzá.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 66202 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2015. október 24. ) |
< Előző | Következő > |
---|