Bor És Vad - Vaníliakrémes-málnalekváros charlotte

  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Vaníliakrémes-málnalekváros charlotte
Vaníliakrémes-málnalekváros charlotte PDF Nyomtatás E-mail
Írta: C-Icuka   
2015. február 15.

 

 A piskótatekercshez:

  • 4 tojás
  • 4 ek. liszt
  • 4 ek. cukor
  • 20 dkg málna vagy eperlekvár

A krémhez:

  • 3 tojás
  • 5 ek. liszt
  • 8 dl tej
  • 1 rúd vanília
  • 6 ek. cukor
  • 5 lap zselatin
  • 50 dkg krémes túró
  • 5 dkg margarin

A klasszikus módon 4 tojásos piskóta tésztát készítünk, majd egy téglalap formájú tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük azt. Miután megsült, egy benedvesített konyharuhát borítunk a tésztára és óvatosan feltekerjük, hogy ha kihül, megtartsa a formáját. Amikor ilyen módon teljesen kihűlt, óvatosan kitekerjük és megkenjük a piskótalapot a málnalekvárral, majd újra szorosan feltekerjük és pihentetjük, amíg a krém elkészül.

A krémhez a tojásokat és a lisztet habverővel eldolgozzuk, majd szintén folyatos keverés mellett a tejjel apránként felhígítjuk. A vaníliarudat felhasítjuk és a kikapart magokat ehhez a keverékhez elegyítjük. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve felfőzzük, míg be nem sűrűsödik, majd a lángot elzárva hozzá adjuk a cukrot. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, és az elkészült krémben egymás után feloldjuk őket. Ezután robotgéppel kihabosítjuk a margarint a túróval, majd összekeverjük a zselatinos krémmel. Egy gömbölyű tálat műanyag fóliával kibélelünk. A piskótatekercset ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd kirakjuk vele a tál belsejét. Beleöntjük a vaníliakrémet és egy éjszaka alatt hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt kifordítjuk a tálból egy tortatányérra, leszedjük róla a fóliát és máris szeletelhetjük. Ízlés szerint tejszínhabot vagy plusz málnalekvárt is adhatunk még hozzá.

Borajánló:

Félszáraz rozébort vagy pezsgőt ajánlok hozzá fogyasztani az Etyek-Budai borvidékről.
 
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2015. február 15. )
 
< Előző   Következő >