• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap
Vaníliakrémes-málnalekváros charlotte PDF Nyomtatás E-mail
Írta: C-Icuka   
2015. február 15.

 

 A piskótatekercshez:

  • 4 tojás
  • 4 ek. liszt
  • 4 ek. cukor
  • 20 dkg málna vagy eperlekvár

A krémhez:

  • 3 tojás
  • 5 ek. liszt
  • 8 dl tej
  • 1 rúd vanília
  • 6 ek. cukor
  • 5 lap zselatin
  • 50 dkg krémes túró
  • 5 dkg margarin

A klasszikus módon 4 tojásos piskóta tésztát készítünk, majd egy téglalap formájú tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük azt. Miután megsült, egy benedvesített konyharuhát borítunk a tésztára és óvatosan feltekerjük, hogy ha kihül, megtartsa a formáját. Amikor ilyen módon teljesen kihűlt, óvatosan kitekerjük és megkenjük a piskótalapot a málnalekvárral, majd újra szorosan feltekerjük és pihentetjük, amíg a krém elkészül.

A krémhez a tojásokat és a lisztet habverővel eldolgozzuk, majd szintén folyatos keverés mellett a tejjel apránként felhígítjuk. A vaníliarudat felhasítjuk és a kikapart magokat ehhez a keverékhez elegyítjük. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve felfőzzük, míg be nem sűrűsödik, majd a lángot elzárva hozzá adjuk a cukrot. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, és az elkészült krémben egymás után feloldjuk őket. Ezután robotgéppel kihabosítjuk a margarint a túróval, majd összekeverjük a zselatinos krémmel. Egy gömbölyű tálat műanyag fóliával kibélelünk. A piskótatekercset ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd kirakjuk vele a tál belsejét. Beleöntjük a vaníliakrémet és egy éjszaka alatt hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt kifordítjuk a tálból egy tortatányérra, leszedjük róla a fóliát és máris szeletelhetjük. Ízlés szerint tejszínhabot vagy plusz málnalekvárt is adhatunk még hozzá.

Borajánló:

Félszáraz rozébort vagy pezsgőt ajánlok hozzá fogyasztani az Etyek-Budai borvidékről.
 
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2015. február 15. )
 
< Előző   Következő >

Bejelentkezés






Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj

Hírszolgáltatás

 

Keresés

Szavazások

Milyen új szolgáltatást indítsunk portálunkon?
 

Online felhasználók

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesíteni tudjuk játékainkról, gasztronómiai rendezvényekrõl valamint különleges ajánlatainkat eljuttathassuk önnek!


HTML formátum?

Partnereink

 
Hódítás
_blank

Cimkék