• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap
Rókagombás-vargányás omlett favágó módra PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2015. január 31.

  • 1-1 kis maréknyi szárított róka- és vargánya gomba
  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 diónyi vaj
  • 4 tojás
  • 1 ek liszt
  • 0,5 dl tej
  • 10 dkg trappista sajt
  • só, bors

A télire szárítással eltett erdei gombáinkból, - jelen esetben a vargányából és rókagombából - fenséges reggelit varázsolhatunk, ha előző este 1-1 maréknyit langyos vízbe beáztatunk ezekből. Másnap reggel csak annyi a dolgunk, hogy egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, abban megpirítjuk a húsos szalonnából vágott szeleteket, majd ezen az alapon kissé megpirítjuk a leszűrt, lecsöpögtetett gombákat. Amíg a gombák pirulnak a serpenyőben, egy habverővel keverjük simára a lisztet a tejjel, sózzuk, borsozzuk, majd üssük bele a tojásokat és kissé habosítsuk fel a keveréket.

Az omlett tésztát ezután csorgassuk a serpenyőben illatozó gombákra és szórjuk meg az egészet a reszelt sajttal. Ezután vagyük a lángot takarékra, majd a serpenyőt lefedve süssük addig az omlettet, amíg a tojás megszilárdul és a sajt egészen ráolvad. Azon melegében adjuk asztalra friss házikenyérrel.

Borajánló:

Mivel reggeli ételről van szó, egy könnyed, üde és ropogós egri leánykát fogyasszunk hozzá.
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2015. január 31. )
 
< Előző   Következő >

Bejelentkezés






Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj

Hírszolgáltatás

 

Keresés

Szavazások

Milyen új szolgáltatást indítsunk portálunkon?
 

Online felhasználók

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesíteni tudjuk játékainkról, gasztronómiai rendezvényekrõl valamint különleges ajánlatainkat eljuttathassuk önnek!


HTML formátum?

Partnereink

 
Hódítás
_blank

Cimkék