Bor És Vad - Lencseleves szarvaskolbásszal

  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Lencseleves szarvaskolbásszal
Lencseleves szarvaskolbásszal PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2014. december 14.

  • 50 dkg lencse
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3-3 szál sárga- és fehérrépa
  • 2 db burgonya
  • 2 babérlevél
  • 5 szem szegfűszeg
  • 1 liter húsleves
  • 5 dl paradicsomlé
  • só, bors
  • 25 dkg füstölt szarvaskolbász

A lencsét beáztatjuk néhány órára, majd felforraljuk és leöntjük a vizet róla. Az egyik vöröshagymát egészben hagyjuk és beleszurkáljuk a szegfűszegeket. A másik vöröshagymát és a fokhagymákat apró kockákra vágjuk, a zöldségeket és a kolbászt karikára, míg a krumplit kockára. Egy nagyobb lábasba beleteszünk minden hozzávalót, felöntjük a levessel, a paradicsomlével és annyi vízzel amennyi jól ellepi az egészet. Sózzuk, borsozzuk, babérlevéllel ízesítjük és fedő alatt készre főzzük. Friss házikenyérrel tálaljuk.

Borajánló:

Egy friss, fűszeres ízvilágű villányi kadarkát, szekszárdi sillert, vagy száraz soproni kékfrankos rozét ajánlok hozzá fogyasztani.
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2014. december 14. )
 
< Előző   Következő >