Bor És Vad - Borban párolt nyúl kucsmagombával

  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap
Borban párolt nyúl kucsmagombával PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kapalló G. Gyula   
2014. december 06.

  

  •  1 db nyúl
  • 5 dkg szárított vagy 25 dkg fagyasztott kucsmagomba
  • 30 dkg gyöngyhagyma
  • 2 ek olaj
  • 5 dkg vaj
  • 2 szál rozmaring
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 üveg rizling
  • só, bors
  • 1 csokor snidling

 

A felhevített olajban felolvasztjuk a vajat, beledobjuk a rozmaringágakat és ebben megpirítjuk a feldarabolt nyúl minden részét. Ezután sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a megtisztított gyöngyhagymákat és a felszeletelt fokhagymát, majd a lábasba öntjük az egész üveg bort. A serpenyőt lefedjük alufóliával, és az előmelegített sütőbe helyezzük, ahol kb. másfél óra alatt puhára pároljuk a nyulat.
Ekkor levesszük a fóliát az edényről és beletesszük az előzőleg vízben áztatott szárított-, vagy felolvasztott mirelit kucsmagombát, majd fedő nélkül (a légkeverést kikapcsolva) még további 12-15 percig pirítjuk a sütőben az egészet. Tálaláskor apróra vágott snidlinggel szórjuk meg a húst és tetszés szerinti körettel adjuk asztalra.

Borajánló:

Stílszerűen egri olaszrizlinget vagy valamilyen dűlőszelektált rizlingválogatást fogyasszunk hozzá 2012-ből.
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2014. december 06. )
 
< Előző   Következő >

Bejelentkezés






Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj

Hírszolgáltatás

 

Keresés

Szavazások

Milyen új szolgáltatást indítsunk portálunkon?
 

Online felhasználók

Jelenleg 7 vendég és 1 tag online

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesíteni tudjuk játékainkról, gasztronómiai rendezvényekrõl valamint különleges ajánlatainkat eljuttathassuk önnek!


HTML formátum?

Partnereink

 
Hódítás
_blank

Cimkék