Bor És Vad - Fűszeres sütőtökös pite

  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap
Fűszeres sütőtökös pite PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kapalló G. Gyula   
2014. október 17.
  • 25 dkg finomliszt
  • 15 dkg vaj
  • 4 ek tejföl
  • 1 ek cukor
  • 1 késhegynyi só
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 50 dkg sütőtök
  • 3-4 ek vegyes virágméz
  • 1-1 késhegynyi őrölt fahéj, szegfűszeg, gyömbér, szerecsendió (ízlés szerint bármelyik elhagyható)
  • 1 db tojássárgája
  • 1 dl tejszín
A sütőt előmelegítjük 180 fokra (4-es fokozat) és betesszük sülni, a nagyobb darabokra vágott sütőtököt. Ezalatt a hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel, a szódabikarbónával és a sóval, majd a tejföl hozzáadásával tésztává gyúrjuk. Az így kapott pitetésztát 30 percig pihentetjük a hűtőben, majd kinyújtva kibélelünk vele egy közepes méretű kivajazott piteformát. A tészta alját megszúrkáljuk egy villával, sütőpapírt teszünk rá, arra pedig kb. 2 maréknyi szárazbabot, hogy a tészta ne hólyagosodjon fel az elősütés során. Ha ezzel megvagyunk, az előmelegített sütőben félig megsütjük a tésztát. Az időközben megsült tököt kikaparjuk egy kanállal a héjából, egy tálban hozzákeverjük a mézet, a tejszínt, a tojássárgáját és a fűszereket, majd beletöltjük az elősütött (halvány rózsaszín) pitetésztába, amit további 20-25 perc alatt készre (aranysársára) sütünk. Ha elkészült, mindenképp várjuk meg amíg teljesen kihűl, mert csak így lehet majd szépen szeletelni. Tejszínhabbal, vanília fagylalttal tovább fokozhatjuk az ízorgiát.

Borajánló:

2012-es évjáratú félédes hárslevelűt, 2013-as félédes muskotályt vagy édes szamorodnit ajánlok hozzá fogyasztani bármelyik évjáratból.
Trackback(0)
Hozzászólások (1)add
0
...
Írta: Tünde , 2014., október 22
Kedves webmester,

Észrevettük, hogy nagyon finom receptek találhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, www.mytaste.hu ahol a felhasználók válogathatnak több mint 125 000 összegyűjtött recept közül. Az oldalon szintén található egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, a keresőnk segítségével könnyen megtalálják a felhasználók a receptjeid. Ám a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra, tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.
A facebookon hetente publikálunk a bloggerek receptjeiből és egyre népszerűbb az oldalunk.

Mytaste.hu testvéroldalai megtalálhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak. Hónaponta közel 50 millió latogatónk van és ez a szám hónapról hónapra növekedik.

Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szívesen segítünk bármivel.

Üdvözlettel,
Tünde
Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

report abuse
vote down
vote up
Votes: +0
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2014. október 23. )
 
< Előző   Következő >

Bejelentkezés






Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj

Hírszolgáltatás

 

Keresés

Szavazások

Milyen új szolgáltatást indítsunk portálunkon?
 

Online felhasználók

Jelenleg 7 vendég és 1 tag online

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesíteni tudjuk játékainkról, gasztronómiai rendezvényekrõl valamint különleges ajánlatainkat eljuttathassuk önnek!


HTML formátum?

Partnereink

 
Hódítás
_blank

Cimkék