Bor És Vad - Parfé kehely erdei gyümölcsökkel

  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Parfé kehely erdei gyümölcsökkel
Parfé kehely erdei gyümölcsökkel PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2014. augusztus 22.

 

  • 5 dl cukrozott habtejszín
  • 2 cs vaníliáscukor
  • 4-5 ek kókuszlikőr vagy más tejszínes likőr
  • 15-20 dkg vegyes erdeigyümölcs (málna, szeder, áfonya, eper)
  • 1 ek méz
  • 3-4 ek zabpehely

A jól behűtött tejszínt robotgéppel elkezdjük felverni, belekeverjük a vaníliás cukrot és pár perc alatt kemény habot készítünk belőle. Ezután hozzákeverünk még 4-5 evőkanálnyi kókuszlikőrt, majd kisebb kelyhekbe kanalazzuk az ízesített tejszínhabot és a fagyasztó szekrényben egy éjszakán át dermesztjük. Tálalás előtt egy serpenyőben 1 evőkanál mézet karamellizálunk, hozzáadjuk a zabpelyhet és összeforgatjuk, hogy mindenütt bevonja azt a méz, majd hagyjuk kihűlni.

Ezután a parfé tetején elosztjuk a friss gyümölcsszemeket és rákanalazunk a mézes-karamelles zabpehelyből.

Borajánló:
Friss, üde rozéborok és illatos pezsgőfélék illenek hozzá jól behűtve.
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2014. augusztus 22. )
 
< Előző   Következő >