• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap
Artemisz kedvence PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kosztelnik Gábor   
2007. szeptember 24.
  •  60 dkg szarvasbélszín
  • 5 dkg liszt
  • 20 dkg húsos füstöltszalonna
  • 40 dkg apró csiperke
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1-1 kk rozmaring, bazsalikom, kakukkfû
  • 1 csokor zellerzöld
  • 2 dl tejszín
  • 2 ek kapribogyó
  • 1 citrom leve
  • só, bors
A kockára vágott szalonnát kisütjük egy nagyobb lábasban, majd kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt szalonnazsírban megpirítjuk a metéltre vágott és elõzõleg lisztben megforgatott húsdarabokat, majd azt is kiszedjük a szalonna mellé további felhasználás céljából. Ekkor a citromlével, lassú tûz mellett feloldjuk a lábasban maradt pörzsanyagokat és az így kapott szaftban a félbevágott friss csiperkéket kevés só hozzáadásával 2-3 perc alatt megpároljuk. Ezután hozzáadjuk a fokhagymát, a kapribogyót, illetve a fûszereket, majd beleforgatjuk a lábasba a kisütött húst és a szalonnát. Szükség esetén kevés vizet adhatunk hozzá, végül tejszínnel, vagy jól kikevert zsíros tejföllel felengedjük, és összeforraljuk. Az apróra vágott zellerzölddel az utolsó elõtti pillanatban szórjuk meg, hogy az  az illatát minél jobban megtartsa.  Szalmaburgonya ágyon tálaljuk.
 
Borajánló: 
 
Tüzes, mediterrán jellegû érett vörösbor illik leginkább hozzá. Magyarországon mi más lehetne ez, mint villányi, vagy szekszárdi.
   
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2007. szeptember 25. )
 
< Előző   Következő >

Bejelentkezés






Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj

Hírszolgáltatás

 

Keresés

Szavazások

Milyen új szolgáltatást indítsunk portálunkon?
 

Online felhasználók

Jelenleg 9 vendég online

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesíteni tudjuk játékainkról, gasztronómiai rendezvényekrõl valamint különleges ajánlatainkat eljuttathassuk önnek!


HTML formátum?

Partnereink

 
Hódítás
_blank

Cimkék