• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Gasztrorendezvények arrow A Kreatív Pécsi Gasztronómiáért Egyesület első, közösségi bemutatkozó vacsoraestje 2014. június 18.
A Kreatív Pécsi Gasztronómiáért Egyesület első, közösségi bemutatkozó vacsoraestje 2014. június 18. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2014. június 11.
Az eseményen az Addo, a Jókai Bisztró, a Pezsgőház és a Zsolnay Étterem séfjei és személyzete közösen mutatják be a Pécs Ételei 2014 elnevezésű ételsort. Az egyesület alapítói szerint Pécs egy olyan multikulturális gyökerekkel rendelkező város, amelynek gazdag gasztronómiai hagyományai, a környező vidékek változatos helyi termékei, a megyében húzódó borvidékek, a polgári konyha értékei mind ihletői lehetnek egy olyan kreatív és integráló konyha kialakításának, amely a kétezer éves várost, a kulturális fővárost jeleníti meg és a kompromisszum-mentes minőséget tűzi ki céljául.

A Pécs Ételei 2014 a sablonos éttermi étlapok, az ötlettelen vendéglátás ellenpontjaként jött létre, a pécsi és baranyai tradíciókra és helyi nyersanyagokra épülő, ám kreatív és innovatív ételek létrehozásával.

Legyen az elsők között, akik megkóstolják a teljes, 12 fogásos kóstolósort, az ételekhez illeszkedő, a Pécsi borvidékről származó borokkal!

A Pécs Ételei 2014 vacsoraest ára 5900 forint/fő, az ételeket kiegészítő borsorral együtt 6900 forint/fő.

Asztalfoglalás és információ:
Telefonon: +36 72 522 599; +36 72 522 598
E-mailen: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

*********

Pécs Ételei 2014

Előételek:
Házi libamellsonka, idényzöldséges salátával, zöld öntettel, pirított mandulával
Grillezett kisasszondi sajt, marinált zöldségekkel, törökparadicsom krémmel
Ajánlott bor:Szabó ZoltánPécsi Cirfandli 2013

Levesek:
Juhtúrós burgonya krémleves
Ormánsági kötözött gombóc leves
Sokác babos káposzta krémleves
Ajánlott bor: Planina Borház Mohácsi Siller 2013

Főételek:
Füstölt harcsafilé rántva, zsályás sóban sült céklával
Kecskesajttal töltött csirkecombfilé, tejfölös-paprikás gánicával
Ajánlott bor: Lisicza Borház Pécsi Cirfandli 2013
Pirított marhapofa knédlivel, pájsli mártással
Ropogós sertéscsülök sült zöldségekkel, burgonyával, pécsi barna sörmártással
Ajánlott bor: Hárs Pincészet Szajki Cabernet Franc 2012

Desszertek:
Cirfandli bortorta, házi levendula fagylalttal
Mandulás túróval töltött vánkos, édes tejföllel, cirfandli redukcióval
Aludttejes prósza
Ajánlott bor: Radó István Pécsi Cirfandli 2011
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
 
< Előző   Következő >