Bor És Vad - Rebarbarás-epres morzsasüti

  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Rebarbarás-epres morzsasüti
Rebarbarás-epres morzsasüti PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kapalló G. Gyula   
2014. június 09.

  •  1 kg rebarbara
  • 60 dkg eper
  • 10 dkg barnacukor
  • 2 ek keményítő

a morzsához:

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg barnacukor
  • 1 csípetnyi só
  • 1/2 tk. őrölt fahéj

A levél nélküli rebarbaraszárakat megmossuk és megpucoljuk azon módon, hogy a végüket levágjuk, a külső hártyájukat pedig késsel lehúzzuk. Ezután a rebarbarát ujjnyi vastag darabokra vágjuk, a megmosott, lecsumázott epreket pedig negyedeljük. A kétféle gyümölcsöt a nádcukorral egy serpenyőben kis lángon összemelegítjük, míg a rebarbara megpuhul és az eper kiengedi a levét (5-10 perc).

Ezután hozzákeverjük a keményítőt, majd egy kivajazott tűzálló edénybe öntjük a gyümölcsös masszát. Közben a morzsa hozzávalóit kézzel összedolgozzuk és a gyümölcsök tetejére szórjuk. Előmelegített sütőben 190 fokon 25 perc alatt ropogósra sütjük. Hidegen vagy melegen, esetleg vaníliafagyival, tejszínhabbal megkoronázva tálaljuk.

Borajánló:
Jól lehűtött, gyümölcsös, sok maradék szénsavval rendelkező 2013-as cabernet rosébort, vagy pinot noir-t fogyasszunk hozzá.
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2014. június 09. )
 
< Előző   Következő >