"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Medvehagymás burgonyakrémleves |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Kapalló G. Gyula | |
2014. május 11. | |
A megtisztított és kisebb kockákra vágott burgonyát kissé megpirítjuk a felhevített vajon, majd sózzuk és késhegynyi fehérborssal fűszerezzük. Ezután felöntjük a fehérborral, ami feloldja az edény alján keletkezett pörzsanyagokat és kellemesen savanykás ízt kölcsönöz majd a levesünknek. Ha ezzel megvagyunk, öntsük fel egy liter vízzel és főzzük puhára a burgonyát. A tűzről levéve adjuk hozzá a hideg tejszínt és a felaprított medvehagymát, majd az egészet botmixerrel, vagy asztali robotgéppel krémesítsük. Ha szükséges, ízesítsük még kevés sóval és egy lehelletnyi fehérborssal. A tetejére szórhatunk pirított kenyérkockát, vagy frissen aprított medvehagymát is.Borajánló: Fiatal Etyek-budai chardonnay-t vagy rizling házasítást ajánlok hozzá fogyasztani jól lehűtve.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 24976 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2014. május 15. ) |
< Előző | Következő > |
---|