• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap
Vörösboros fácán cseréptálban PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2013. december 15.

 

  • 2 db fácán
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg erdélyi szalonna
  • 4 fej vöröshagyma
  • 3+3 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg barnacsiperke
  • 1 ek liszt
  • 1 ek sűrített paradicsom
  • 1 ek barnacukor
  • 3 dl vörösbor
  • 1 tk majoranna
  • 1 tk kakukkfű
  • só, bors

A megkopasztott, megpucolt fácánokat feldaraboljuk, és a combokat, illetve a mellehúsát besózzuk, beborsozzuk, bekenjük zúzott fokhagymával, majd félretesszük pácolódni. A csontosabb részekből (nyak, szárny, farhát) egy csokor leveszöldséggel és egy fej hagymával húslevest főzünk a szokásos módon. Amikor a húsleves elkészült, egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd ebben üvegesre sütjük a kockára vágott szalonnát. Az így kapott zsíradékban megpirítjuk a bepácolt fácándarabok minden oldalát, majd hozzáadjuk a negyedelt hagymákat, 3 egész gerezd fokhagymát és a nagyobb szeletekre vágott barnacsiperkét (esetleg rókagombát). További 10 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldfűszereket, a paradicsompürét és megszórjuk a liszttel, illetve a barnacukorral.

Ezután az egészet jól összeforgatjuk, öntünk hozzá egy kevés húslevest (hogy feloldjuk az edény alján összegyült pörzsanyagokat), majd a serpenyő tartalmát átrakjuk egy megfelelő méretű cseréptálba és felöntjük még annyi húslevessel, amennyi éppen ellepi a húsokat. Előmelegített sütőben, lefedve, mintegy másfél óra alatt puhára pároljuk, majd hozzáadjuk a vörösbort és fedő nélkül hagyjuk, hogy a bőrös részek kicsit megpiruljanak, illetve a vörösborból elpárologjon az alkohol. A levesben megfőtt zöldségekkel, párolt burgonyával, illetve tetszőleges tésztakörettel tálalhatjuk.

Borajánló:

Villányi pinot noirt, szekszárdi kadarkát, soproni kékfrankost, vagy egy könnyebb egri bikavért ajánlok hozzá fogyasztani.
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2013. december 16. )
 
< Előző   Következő >

Bejelentkezés






Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj

Hírszolgáltatás

 

Keresés

Szavazások

Milyen új szolgáltatást indítsunk portálunkon?
 

Online felhasználók

Jelenleg 11 vendég online

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesíteni tudjuk játékainkról, gasztronómiai rendezvényekrõl valamint különleges ajánlatainkat eljuttathassuk önnek!


HTML formátum?

Partnereink

 
Hódítás
_blank

Cimkék