"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Szárított vargánya leves |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: -ka-pír- | |
2013. november 03. | |
A szárított gombaszeleteket áztassuk be bő, langyos vízbe legalább 4 órára, vagy akár egy egész éjszakára. A feldarabolt zöldségeket kevés sóval, borssal, kakukkfűvel és a babérlevéllel tegyük fel főni annyi vízben, ami éppen ellepi őket, és fedő alatt főzzük ezeket félpuhára. Ezután adjuk hozzá a húslevest és a gombákat az áztatóvízzel együtt. Visszaforralás után főzzük még kb. 20 percig, majd adjuk hozzá a száraztésztát és a fehérbort.
Ha a tészta megfőtt, hőkiegyenlítés mellett adjuk a leveshez a simára kevert tejfölt és lassú tüzön főzzük még kb. 3 percig. Végül szórjuk meg az aprított petrezselyemzölddel, illetve ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A levest tetszés szerint gazdagíthatjuk még apróra vágott szarvassonkával, kolbásszal vagy különböző fűszeres olajokkal is. Borajánló: Egri Csillagot vagy más, hasonlóan illatos, üde fehérbort ajánlok hozzá fogyasztani.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 49214 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2013. november 13. ) |
< Előző | Következő > |
---|