Bor És Vad - Szárított vargánya leves

  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap
Szárított vargánya leves PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2013. november 03.

 

  • 1 csésze szárított vargánya és/vagy erdei gomba keverék
  • 2 szál sárgarépa
  • 1/4 közepes zellergumó
  • 1/2 közepes póréhagyma
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 l húsleves (esetleg 1 db leveskocka)
  • 1 ek liszt
  • 4 ek tejföl
  • 1 dl bor
  • 2 db babérlevél
  • 2 tk kakukkfű
  • só, bors
  • 2 ek aprított petrezselyemzöld
  • 1-2 marék szélesmetélt vagy tetszőleges levestészta  

 

A szárított gombaszeleteket áztassuk be bő, langyos vízbe legalább 4 órára, vagy akár egy egész éjszakára. A feldarabolt zöldségeket kevés sóval, borssal, kakukkfűvel és a babérlevéllel tegyük fel főni annyi vízben, ami éppen ellepi őket, és fedő alatt főzzük ezeket félpuhára. Ezután adjuk hozzá a húslevest és a gombákat az áztatóvízzel együtt. Visszaforralás után főzzük még kb. 20 percig, majd adjuk hozzá a száraztésztát és a fehérbort.

 

Ha a tészta megfőtt, hőkiegyenlítés mellett adjuk a leveshez a simára kevert tejfölt és lassú tüzön főzzük még kb. 3 percig. Végül szórjuk meg az aprított petrezselyemzölddel, illetve ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A levest tetszés szerint gazdagíthatjuk még apróra vágott szarvassonkával, kolbásszal vagy különböző fűszeres olajokkal is.

Borajánló:

Egri Csillagot vagy más, hasonlóan illatos, üde fehérbort ajánlok hozzá fogyasztani.    
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2013. november 13. )
 
< Előző   Következő >

Bejelentkezés






Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj

Hírszolgáltatás

 

Keresés

Szavazások

Milyen új szolgáltatást indítsunk portálunkon?
 

Online felhasználók

Jelenleg 9 vendég online

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesíteni tudjuk játékainkról, gasztronómiai rendezvényekrõl valamint különleges ajánlatainkat eljuttathassuk önnek!


HTML formátum?

Partnereink

 
Hódítás
_blank

Cimkék