Bor És Vad - Szarvas tatár

  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Szarvas tatár
Szarvas tatár PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2013. november 03.

 

  • 30 dkg szarvasbélszín
  • 2 ek dijoni mustár
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk örölt csípős paprika
  • 2 dl olaj
  • 2 tojás sárgája
  • 2 ek capribogyó
  • 1 tk ecetes zöldbors
  • 3 db szardella vagy 1 ek szardella paszta

A hártyáktól megtisztított, friss (soha nem fagyasztott) szarvasbélszínt bekenjük zúzott fokhagymával elkevert mustárral, majd egy jól zárható edénybe helyezzük és leöntjük annyi oliva olajjal, amennyi elfedi. Ezután az edényt lezárjuk, hideg helyre tesszük, és a húst 2-3 éjszakán keresztül pácoljuk benne. Fogyasztás előtt a szarvasbélszínt kivesszük az olajból, majd egy éles késsel, vagy konyhai robotgéppel csaknem pépesre aprítjuk.

Az így kapott húsmasszát fűszerezzük egy kávéskanálnyi csípős fűszerpaprikával és egy csípetnyi tengerisóval (nem többel, mert a szardella is sós), majd hozzákeverjük két tojás sárgáját, a finomra vágott hagymát, -caprit, -zöldborsot és -szardellát. Ízlés szerint tehetünk még hozzá kevés zúzott fokhagymát, mustárt, ketchupot, worchester szószt, sőt még szarvasgombás olajat is. Ha a villával már jól összedolgoztuk, formázzunk belőle kis halmot egy tányér közepére és adjunk mellé pirítós kenyeret vagy kétszersültet, szeletelt lilahagymát és tetszés szerinti savanyúságokat. Elkészítés után frissen fogyasszuk el, mert a megkevert tatárbífsztek még hűtőszekrényben is hamar elveszíti állagát, ízét és könnyen megromolhat!

Borajánló:


A kézenfekvőnek látszó száraz, savhangsúlyos vörösek mellet kóstolhatunk hozzá száraz szamorodnit, somlói borokat vagy barriqe chardonnay-t is.
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2013. november 06. )
 
< Előző   Következő >