"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Provance-i vadmalacleves |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: -ka-pír- | |
2013. szeptember 15. | |
![]()
A vadmalac combot kifilézzük és kisebb kockákra vágjuk, majd a finomra aprított és olajon megfuttatott hagymára helyezzük. Miután átpároltuk a húst, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt, valamint a babérleveleket. Néhány perc pirítást követően öntsük fel kb. 2,5 liter vízzel, vagy húslével, tegyük bele az elõzõleg egy éjszakán keresztül áztatott babot, és fõzzük addig, míg a hús és a bab csaknem megpuhult. Ekkor adjuk hozzá a provence-i fûszerkeveréket (kakukkfű, oregánó, zsálya, bazsalikom, borsikafű) a mustárt, a kockára vágott pritamin paprikát, a felszeletelt póréhagymát, gombát, padlizsánt és cukkinit, valamint az egészben hagyott, magozott olajbogyót.
Forraljuk vissza és fõzzük még további 10-15 percig, de ügyeljünk rá, hogy a zöldségek semmi esetre se lágyuljanak el teljesen. Végül ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és öntsük hozzá a bort. Díszítésként megszórhatjuk a kitálalt leves tetejét egy csokor apróra vágott friss bazsalikommal vagy petrezselyemmel is. Bagettel vagy fokhagymás pirítóssal tálaljuk. Borajánló: Egy jó ivású, nem túl idős kékfrankost, oportót vagy kadarkát, esetleg egy könnyedebb bordeaux-i jellegű házasítást adhatunk hozz
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 30485 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2013. november 02. ) |
< Előző | Következő > |
---|