Bor És Vad - Erdei gombával, kecskesajttal és rukkolával töltött szarvascomb

  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Erdei gombával, kecskesajttal és rukkolával töltött szarvascomb
Erdei gombával, kecskesajttal és rukkolával töltött szarvascomb PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kapalló G. Gyula   
2013. szeptember 08.
  • 120 dkg szarvascomb filé
  • 50 dkg vegyes erdei gomba vagy termesztett barnacsiperke
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2x5 dkg vaj
  • 2 ek olaj vagy libazsír
  • 15 dkg rukkola
  • 15 dkg kecskesajt vagy feta
  • 1 kk őrölt rozmaring
  • 1 kk morzsolt kakukkfű
  • só,fekete- és fehérbors
  • 2dl húslé vagy sör

A szarvascomb filét egy éles késsel, az izomrostokkal párhuzamosan bevágjuk, majd több helyen ugyanígy megnyitjuk és végül teljesen kiterítjük. Az így kapott nagy szelet húst kicsit megklopfoljuk, majd enyhén besózuk (mert a kecskesajt is eléggé sós) és megszórjuk őrölt fekete illetve fehérborssal és kicsit hagyjuk pihenni. Ezalatt a hagymát felvágjuk finomra és vajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a megtisztított és felszeletelt gombát, amit fűszerezzünk kevés fehérborssal, örölt rozmaringgal és kakukkfűvel, majd pirítsuk zsírjára és hagyjuk kicsit kihülni.
Ha mindezzel megvagyunk, a húsról itassuk le a só által kivont nedvességet, majd terítsük ki egy deszkára, és a közepén oszlassuk el rétegesen a rukkolát, a kecskesajtot és a fűszeres gombát. Ezután a húst hajtsuk ketté, és a széleit tűzzük ösze hústűvel vagy fogvájóval. Hevítsük fel az olaj és a maradék vaj keverékét, majd a hús mindkét oldalát süssük benne 8-10 percig. Ha ezzel magvagyunk, öntsünk alá egy csészényi húslevest (vagy ha nincs éppen kéznél akkor sört) és tegyük be a 200 fokra előmelegített sütőbe további 15 percre, hogy teljesen átsüljön, ugyanakkor belül még kissé rózsaszín maradjon és ne száradjon ki. Miután kivettük a sütőből, felszeletelés előtt pihentessük kb. 10 percig, majd tetszőleges körettel tálaljuk.

Borajánló:

Egy 2011-es évjáratú Somlói Juhfarkot, vagy Tokaji száraz Furmintot ajánlok hozzá fogyasztani, mivel ezek animális-, illetve földes-ásványos jegyei jól illenek a kecskesajt a gomba és rukkola ízvilágához.      
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2013. szeptember 13. )
 
< Előző   Következő >