• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap
Erdei gombával, kecskesajttal és rukkolával töltött szarvascomb PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kapalló G. Gyula   
2013. szeptember 08.
  • 120 dkg szarvascomb filé
  • 50 dkg vegyes erdei gomba vagy termesztett barnacsiperke
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2x5 dkg vaj
  • 2 ek olaj vagy libazsír
  • 15 dkg rukkola
  • 15 dkg kecskesajt vagy feta
  • 1 kk őrölt rozmaring
  • 1 kk morzsolt kakukkfű
  • só,fekete- és fehérbors
  • 2dl húslé vagy sör

A szarvascomb filét egy éles késsel, az izomrostokkal párhuzamosan bevágjuk, majd több helyen ugyanígy megnyitjuk és végül teljesen kiterítjük. Az így kapott nagy szelet húst kicsit megklopfoljuk, majd enyhén besózuk (mert a kecskesajt is eléggé sós) és megszórjuk őrölt fekete illetve fehérborssal és kicsit hagyjuk pihenni. Ezalatt a hagymát felvágjuk finomra és vajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a megtisztított és felszeletelt gombát, amit fűszerezzünk kevés fehérborssal, örölt rozmaringgal és kakukkfűvel, majd pirítsuk zsírjára és hagyjuk kicsit kihülni.
Ha mindezzel megvagyunk, a húsról itassuk le a só által kivont nedvességet, majd terítsük ki egy deszkára, és a közepén oszlassuk el rétegesen a rukkolát, a kecskesajtot és a fűszeres gombát. Ezután a húst hajtsuk ketté, és a széleit tűzzük ösze hústűvel vagy fogvájóval. Hevítsük fel az olaj és a maradék vaj keverékét, majd a hús mindkét oldalát süssük benne 8-10 percig. Ha ezzel magvagyunk, öntsünk alá egy csészényi húslevest (vagy ha nincs éppen kéznél akkor sört) és tegyük be a 200 fokra előmelegített sütőbe további 15 percre, hogy teljesen átsüljön, ugyanakkor belül még kissé rózsaszín maradjon és ne száradjon ki. Miután kivettük a sütőből, felszeletelés előtt pihentessük kb. 10 percig, majd tetszőleges körettel tálaljuk.

Borajánló:

Egy 2011-es évjáratú Somlói Juhfarkot, vagy Tokaji száraz Furmintot ajánlok hozzá fogyasztani, mivel ezek animális-, illetve földes-ásványos jegyei jól illenek a kecskesajt a gomba és rukkola ízvilágához.      
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2013. szeptember 13. )
 
< Előző   Következő >

Bejelentkezés






Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj

Hírszolgáltatás

 

Keresés

Szavazások

Milyen új szolgáltatást indítsunk portálunkon?
 

Online felhasználók

Jelenleg 20 vendég online

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesíteni tudjuk játékainkról, gasztronómiai rendezvényekrõl valamint különleges ajánlatainkat eljuttathassuk önnek!


HTML formátum?

Partnereink

 
Hódítás
_blank

Cimkék