• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Hírek arrow Gasztrohírek arrow IX. Bükki Vadas-Boros Nap 2013. szeptember 29.
IX. Bükki Vadas-Boros Nap 2013. szeptember 29. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2013. szeptember 07.

IX. Bükki Vadas-Boros Nap 2013. szeptember 29-én.

Egész nap vad- és halétel különlegességekkel, Tokaj-hegyalja, Eger, Kecskemét és a Bükkalja borkínálatával, ingyenes programok sokaságával várja látogatóit a Diósgyőri Vár. Az egész napos rendezvény remek kikapcsolódási lehetőséget kínál az egész család számára. Kora reggel indul a hagyományos, baráti társaságok részére szervezett főzőverseny, a remek hangulatot Barsi Csaba és az Agyagbanda, valamint a Számadó zenekar biztosítja. A profi szakácsok is megcsillogtatják tudásukat, hiszen a várárokban gasztronómiai utca kínál finomabbnál-finomabb falatokat, kóstolókat. Egész cipóban tálalt tárkonyos vadragu levessel, vaddisznópörkölttel, vörösboros-gombás vadraguval és sok más ínycsiklandozó vad-  illetve halétellel várják a látogatókat. A finom falatok mellé jófajta bor dukál, természetesen ebben sem lesz hiány, ráadásul az István Nádor Borlovagrend borlovag avatási ceremóniája is szolgál látnivalóval. A borászatok standjai mellett finom pálinkákat is kóstolhatunk, de érdemes vásárolni a különleges chilis lekvárból, a szarvasgomba készítményekből vagy a kézműves sajtokból is. A szűkebb értelemben vett hazai ízeket erősíti a diósgyőri kézműves csokoládé, illetve a szintén Diósgyőrben készülő, különleges házi főzésű meggysör is. A gyermekeket Borókás népi játékpark, a Vaga Banda gólyalábasok vásári komédiája, illetve kisállat simogató várja, várhatóan nagy sikerrel. A színpadon koncertek szórakoztatják a közönséget.

Helyszín:

3534 Miskolc, Vár u. 24

A vár felújításának munkálatai miatt a programok helyszíne változhat. Kérjük, tájékozódjon az alábbi elérhetőségeken: (46) 530-516, (46) 533-355, www.diosgyorivar.hu, www.adymuvhaz.hu, www.hellomiskolc.hu

Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2013. szeptember 15. )
 
< Előző   Következő >