• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap
Vaddisznóleves gazdagon PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kende   
2013. július 28.
  • 1 kg vaddisznólapocka
  • 2-3 ek kacsazsír
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 szál sárgarépa
  • 1 kis fej zellergumó
  • 40 dkg csicsóka
  • 25 dkg fehérbab
  • 2 tk pirospaprika
  • 2 db érett paradicsom
  • 2 db babérlevél
  • 2 tk provance-i fűszerkeverék
  • 1 dl száraz fehérbor
  • só, bors
Az apróbb kockákra vágott vaddisznó lapockát megpirítjuk a zsiradékon, majd sózzuk, megszórjuk a paprikával és kevés őrölt feketeborssal, aztán hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és zúzott fokhagymát, amivel ismét a zsírjára pirítjuk. Ekkor kerül bele a feldarabolt paradicsom és a zöldségek, valamint az előző este beáztatott fehérbab a babérlevéllel.
Bőven felöntve vízzel, kb. 1,5-2 órán keresztül főzzük fedő alatt, majd ha a hús és a bab megpuhult, fűszerezzük provance-i fűszerkeverékkel (rozmaring, bazsalikom, oregánó, kakukkfű, zsálya) és apróra vágott zellerzölddel. Végül a leves zöldségekből származó édes ízét kiegyensúlyozzuk egy kevés száraz tokajival.

Borajánló:

Egy kellemes, 2011-es évjáratú száraz tokaji házasítást ajánlok hozzá, melyben a hárslevelű késő nyári naptól származó gazdag gyümölcsösségét a furmint határozott savai foglalják szép keretbe.
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2013. szeptember 14. )
 
< Előző   Következő >

Bejelentkezés






Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj

Hírszolgáltatás

 

Keresés

Szavazások

Milyen új szolgáltatást indítsunk portálunkon?
 

Online felhasználók

Jelenleg 16 vendég online

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesíteni tudjuk játékainkról, gasztronómiai rendezvényekrõl valamint különleges ajánlatainkat eljuttathassuk önnek!


HTML formátum?

Partnereink

 
Hódítás
_blank

Cimkék