• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap
Muflon saslik PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kapalló G. Gyula   
2013. július 07.
 
  • 1 kg mufloncomb
  • 30 dkg füstöltszalonna
  • 5-6 fej vörös- vagy lilahagyma
  • 5-6 db paradicsom és/vagy kaliforniai paprika
  • 2 dl olaj
  • 3 szál friss vagy 3 tk szárított rozmaring
  • 2 tk törött színesbors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, őrölt fekete bors

A combhúst falatnyi darabokra vágjuk és olajból, finomra vágott rozmaringból, zúzott fokhagymából, valamint frissen tört színesborsból készült pácba helyezzük 1-3 napra. A hidegen pácolt húsdarabokat ezután acél, vagy vízben áztatott bambusznyársakra húzzuk, váltakozva a füstöltszalonnából, hagymából és paradicsomból vagy paprikából vágott szeletkékkel.
 

A fenti módon előkészített nyársakat ezután sózzuk, borsozzuk, majd grillrácson, faszénparázs fölött, vagy alufóliába csomagolva, 220 fokra előmelegített konyhai sütő rácsán sütjük készre. Köretként zöldfűszerekkel ízesített köleskását, vagy friss zöldsalátát adhatunk hozzá.

Borajáló:

E könnyed, nyárias alapanyagokkal és illatos fűszerekkel készült vadnyárshoz egy 2009-es évjáratú villányi pinot noir sillert vagy szekszárdi kadarkát ajánlok, mely borok könnyed kacérságukkal és fűszeres illatukkal, ízükkel maguk is a nyári napsütést idézik.
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2013. július 07. )
 
< Előző   Következő >

Bejelentkezés






Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj

Hírszolgáltatás

 

Keresés

Szavazások

Milyen új szolgáltatást indítsunk portálunkon?
 

Online felhasználók

Jelenleg 11 vendég online

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesíteni tudjuk játékainkról, gasztronómiai rendezvényekrõl valamint különleges ajánlatainkat eljuttathassuk önnek!


HTML formátum?

Partnereink

 
Hódítás
_blank

Cimkék