Bor És Vad - Marsall máj szarvasborjúból

  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Marsall máj szarvasborjúból
Marsall máj szarvasborjúból PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kapalló G. Gyula   
2013. június 18.
  • 1 kg szarvasmáj
  • 1 l tej
  • 1 fej fokhagyma
  • 30 dkg liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 20 dkg húsos szalonna
  • 2 ek mangalica- vagy kacsazsír
  • só, bors

A májról, miután jól megmostuk, lehúzzuk a hártyát és kivágjuk belőle a vastagabb központi ereket, majd kb. 1 cm vastag szeletekre felvágjuk. Az így kapott májszeleteket a zúzott fokhagymával ízesített tejbe áztatjuk néhány órára vagy akár egy egész éjszakára. A pácolást követően a tejet leöntjük a belsőségről és a szeleteket egyenként a sütőporral elkevert lisztbe forgatjuk. 

Ezalatt a húsos szalonnából vékony szeleteket vágunk, amiket a felhevített zsiradékban ropogósra kisütünk. A visszamaradt zsiradékban a lisztbe forgatott májszeleteket szintén pirosra sütjük, majd tálalás előtt sózzuk és borsozzuk. Burgonyapürét vagy friss fehérkenyeret és kovászosuborkát ajánlok mellé.

Borajánló:

Én a szalonna füstössége és a máj kissé kesernyés ízvilága miatt egy érett, barrique cabernet házasítást vagy egy tanninban gazdag Egri Bikavért fogyasztanék hozzá. 

Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2013. június 18. )
 
< Előző   Következő >