• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Hírek arrow Gasztrohírek arrow XV. Nemzetközi Cinkefőző Fesztivál és Népi Ételek Bemutatója Szatmárcsekén
XV. Nemzetközi Cinkefőző Fesztivál és Népi Ételek Bemutatója Szatmárcsekén PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2013. március 18.
A XV. Nemzetközi Cinkefőző Fesztivál és Népi Ételek Bemutatója 2013-ban rendhagyó módon, a korábbitól eltérő időpontban, 2013. március 30. (szombat) - 2013. április 1. (hétfő) között, húsvéti hagyományápoló programokkal kibővítve kerül megrendezésre Szatmárcsekén.

A gasztronómiai esemény az Észak-alföldi régió egyik kiemelt programja. A fesztivál központi étele a krumpliból és lisztből készült, olajban kisütött, hagyományosan túróval ízesített étel, de ezenkívül más népi ételt is megkóstolhatnak a településre látogatók.

A fesztivál szombaton libafogó versennyel, libatoll-tépéssel és libafeldolgozással veszi kezdetét. A versenyző csapatok bemutatkozása után termékbemutatók következnek - többek között szatmári szilvából készült szilvalekvár, szilvapálinka és aszalt szilva kóstolás. Mindemellett kirakodóvásár, népi mesterségek bemutatója, feledésbe merült ételek sütemények, kalácsok kóstolása, receptismertetés, kulturális műsor és- citerazenekarok, néptáncosok, énekkarok, ifjúsági színjátszók é várja a vendégeket.

Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
 
< Előző   Következő >