Bor És Vad - VinCE 2013. március 8-10.

  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Hírek arrow Gasztrohírek arrow VinCE 2013. március 8-10.
VinCE 2013. március 8-10. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2013. február 28.

VinCe 2013. Magyarország és Közép-Európa legszebb boreseménye immár negyedszer várja vendégeit Budapest belvárosában, az ötcsillagos, pompás Corinthia termeiben. A vendégek belépőjükhöz ajándék Schott Zwiesel poharat és VinCE-kóstolókönyvet kapnak, a kiállítók borait pedig korlátlanul kóstolhatják.
Ajánlom másoknak:
megosztás a facebook oldalra megosztás az iwiw oldalra
VinCE Budapest

Közép-Európa legérzékibb borfesztiválja

2013. március 8-10.

A VinCE Budapest egy exkluzív boresemény Budapesten, mindazoknak, akik szeretik a minőségi borokat. Egy társadalmi esemény, melyen nemcsak íz-élményt, de tudást is kaphatnak az érdeklődők – a kezdőknek utat a szakmabelieknek újat mutatnak. A rendezvényen 160 kiállító 1000-féle borát lehet megismerni ötcsillagos környezetben, a Grand Hotel Corinthiában.

Kik azok a modern kori jedilovagok? Vajon milyen az angol királyi udvar és James Bond pezsgője? Kínában is értenek a borokhoz? A kóstolások mellett hasonló izgalmas kérdésre is választ nyújt az idei esemény.

A szervezők a rengeteg kiállítón és a jobbnál-jobb borokon kívül számos egyéb programmal is várják a látogatókat. A rendezvényen borszakértők és különböző hírességek úgynevezett mesterkurzusokon hozzák közelebb a látogatókat a bor világához.

Néhány érdekes téma a VinCE Budapesten

Champagne Bollinger mesterkurzus

• 2013. március 9., szombat, 9.30-11.00
• A Bollinger ma a világ egyik legnépszerűbb pezsgője, szakmai berkekben is óriási elismertségnek örvend.
• Az angolok kedvenc pezsgője: a Bollinger a királyi udvar hivatalos beszállítója, a brit pezsgőrajongók pedig kedvesen Bollynak becézik.
• A Bollinger a 007-es ügynök favoritja, 13 James Bond-filmben látható a jellegzetes Bollinger-címke. James Bond imádja, ön se hagyja ki!

2012 legjobb angol bloggere, dr. Jamie Goodie Budapesten!

• 2013. március 9., szombat, 11.30-13.00
• A földbe temetett, preparátummal töltött szarv, a hold járásához való alkalmazkodás, a preparátumok “dinamizálása” bizony első hallásra megütközést kelt. Mégis sokan állítják, hogy működik.
• Woodoo vagy nem? Biodinamikus borok workshopja a legjobb brit bloggerrel.
Masters of Wine

• 2013. március 9., szombat, 11.30-13.00
• A Master of Wine Intézet kezdettől – 2010-től – a VinCE Budapest együttműködő partnere, a világ legnagyobb presztízsű boroktatási intézménye minden alkalommal jelen volt a rendezvényen.
• A világon mindössze 301 ember volt képes eddig teljesíteni az óriási tudást és hosszú évek gyakorlását igénylő MW vizsgát.
• Idén minden korábbinál parádésabb mesterkurzust adnak - A borvilág jedilovagjai közül 9 mester egy kurzuson, 9 borral, mely mindegyike mérföldkő.
• Ilyen még nem volt! 9 Master of Wine egy mesterkurzuson.

Flying Culinary Circus – az utazó chefek

• 2013. március 10., vasárnap, 17.30-19.00
• A norvég chefcsapat a világ egyetlen utazó szakácsformációja.
• Főztek már a maláj királynak és Mel Gibsonnak – most a VinCE vendégeinek fognak!
• A serpenyő zsonglőrjei, charmőr chefek – és hihetetlenül tehetséges szakemberek
• Bocuse d’Or aranyérem, Michelin-csillagok, hódítások – ez a Flying Culinary Circus

Prosecco Villa Sandi mesterkurzus
• 2013. március 9., szombat, 15.30-17.00
• Dolce Vita – nemcsak édes, könnyed is: prosecco!
• A prosecco Olaszország, de nagy eséllyel a világ legnépszerűbb buborékos bora, melyet megismerhet, a Villa Sandi – az egyik legkiválóbb termelő – bemutatásában
• A Villa Sandi zamatos proseccóit maga a főborász, Stefano Gava mutatja be

Sosem kóstolt szőlőfajták borai
• 2013. március 10., vasárnap, 9.30-11.00
• Cabernet, pinot grigio, chardonnay – szeretjük és ismerjük jól ezeket a szőlőfajtákat, de valljuk be, néha unjuk is őket kissé.
• Julia Harding MW, Jancis Robinson MW és dr. José Vouillamoz nem kevesebbre vállalkozott, minthogy felkutassa és bemutassa a világ összes (!) szőlőfajtáját.
• A Wine Grapes című, tavaly megjelent könyv 1400 szőlőfajtát vonultat fel, Julia Harding MW ebből válogat 8-félét az idei mesterkurzusra bemutatni.

Egzotikus borok onnan, ahonnan nem számított rá!
• Kína, Mexikó, Libanon – kóstolja meg boraikat!
• Sokszínű a borvilág! A bor összehoz: keletet nyugattal, külföldit hazaival, férfit a nővel
• Világvége helyett bor érkezik a majáktól!
• Make wine not war – borok háború sújtotta országokból

David, Goliat mesterkurzus – hazai nagyok és külföldi “ikonpárjuk”
• 2013. március 10., vasárnap, 13.30-15.00
• Alighanem a 2013-as VinCE Budapest egyik legemlékezetesebb mesterkurzusa lesz az a kóstoló, ahol nagyszerű hazai birtokok és külföldi testvér- vagy anyapincészeteik mutatkoznak be.

• Biztosan ott lesz:
o A toszkán csúcsborászat, az Antinori-birtok képviseletében Allegra Antinori, hazai birtokukkal, a Tűzkő Birtokkal
o A Cos d’Estour, a bordeaux-i csúcsborászat tulajdonosa, maga Raphael Reybier, és hazai “leánya”, a Tokaj Hétszőlőtől, Kovács Tibor birtokigazgató
o Gere Attila és Franz Weninger a “joint venture”, azaz a sikeres közös vállalkozás gyümölcseit mutatják meg

Bor témában nem annyira jártasaknak

• A “heuréka” élményt adjuk, hogy átélhessék milyen felismerni ízjegyeket, illatokat
• VinCE Borbár óránként kötetlen kóstolókkal
• A mesterkurzus annak is élmény, aki először ül be, de bemelegítésként ott lesznek a VinCE Borbár kötetlen és ingyenes kóstolói is!

Szakmabelieknek
• Külön mesterkurzusok, kerekasztal beszélgetések borászoknak
• Kötetlen beszélgetés tanácsadás, kérdés-felelet, kóstolás, címkemustra – minden, ami segíthet azoknak, akik szeretnének borukkal bekerülni híres éttermekbe, de egyelőre nem jártak sikerrel
• És még sok egyéb más….
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
 
< Előző   Következő >