• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Vegyes erdeigomba fasírt
Vegyes erdeigomba fasírt PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kende   
2013. február 10.
  • 50 dkg kemény húsú erdei gomba vegyesen (laska, csiperke, pereszke, rókagomba, shitake stb.)
  • 2 db szikkadt zsemle
  • 3 dl tej
  • 2 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek libazsír
  • só, őrölt bors
  • 1 csokor finomra vágott petrezselyemzöld
  • 1 tk majoranna
  • zsemlemorzsa

A gombákat megtisztítjuk, megmossuk, és egy éles késsel, vagy konyhai robotgéppel jó összeaprítjuk, de nem pépesítjük le teljesen. A zsemléket tejbe áztatjuk, majd alaposan kicsavarjuk. Egy evőkanálnyi zsírt serpenyőben felolvasztunk, és világosra pirítjuk benne a finomra vágott vöröshagymát. Ezután a nedves hozzávalókat homogén masszává keverjük, fűszerezzük sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemmel és kevés majorannával, majd annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy jól formázhatóvá váljon (kb.1-2 evőkanálnyi bőven elegendő lesz).
Kis pihentetést követően a keverékből két tenyerünk között lepénykéket, vagy henger alakú kroketteket formázunk, (ízlés szerint meghempergethetjük zsemlemorzsában is) és bő olajban aranysárgára sütjük őket. Szaftosabb vagy mártással készült húsokhoz köretként adhatjuk, de tetszés szerinti dresszinggel és zöldsalátával előételként, vagy önmagában borkorcsolyaként is megállja a helyét.
 
Borajánló:
 
Ha salátával fogyasztjuk előételként, akkor egy száraz cabernet-, vagy merlot rosét, esetleg egy üde rizlinget ajánlok hozzá. Amennyiben húsételhez szánjuk köretként, akkor annak karaktere határozza meg választásunkat.
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2013. február 10. )
 
< Előző   Következő >