• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Fácánhúsos-mozzarellás kenyérlángos
Fácánhúsos-mozzarellás kenyérlángos PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2013. január 13.

 

  • 1 db fácán főtt húsa
  • 30 dkg mozzarella, vagy óvári sajt
  • 500 gr finomliszt
  • 100 gr rétesliszt
  • 2 tk szárított élesztő
  • 3 dl víz
  • 2 ek olaj
  • 2 tk cukor
  • 2+1 tk só
  • 2 dl húsleves
  • 4 dl tejföl
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csipet sáfrány (vagy 1 tk kurkuma, esetleg curry)
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kk fehérbors

A levesnek megfőzött fácánt kézzel lefejtjük a csontjáról és kisebb, falatnyi darabokra tépkedjük, majd hagyjuk kihűlni. Ezután a lisztből, élesztőből, vízből, cukorból és olajból tésztát gyúrunk a két teáskanál sóval, majd egy órán keresztül hagyjuk megkelni meleg, de nem forró helyen, konyharuhával lefedve. Ezalatt a húslevest a sáfránnyal, fehérborssal és zúzott fokhagymával felforraljuk, majd a tűzről levéve, egy habverő segítségével simára keverjük benne előbb a hideg tejfölt, majd a két tojás sárgáját.
A megkelt tésztát négy egyforma, vékonyra nyújtott lepénnyé formázzuk, amiket meglisztezett sütőlapon helyezünk el. Ezekre kenjük a fűszeres szószt, majd elosztjuk rajtuk a fácán húsát és a felszeletelt sajtot. Végül jól kifűtött kemencében, vagy 200 fokra előmelegített sütőben 8-12 perc alatt készre sütjük őket.

Borajánló:

Egy komolyabb Chardonnay vagy vulkanikus területről - Somlóról és Tokajból - származó Furmint, esetleg Olaszrizling illik hozzá nem túl hidegen.
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2013. január 13. )
 
< Előző   Következő >