• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap
Fácánhúsos-mozzarellás kenyérlángos PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2013. január 13.

 

  • 1 db fácán főtt húsa
  • 30 dkg mozzarella, vagy óvári sajt
  • 500 gr finomliszt
  • 100 gr rétesliszt
  • 2 tk szárított élesztő
  • 3 dl víz
  • 2 ek olaj
  • 2 tk cukor
  • 2+1 tk só
  • 2 dl húsleves
  • 4 dl tejföl
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csipet sáfrány (vagy 1 tk kurkuma, esetleg curry)
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kk fehérbors

A levesnek megfőzött fácánt kézzel lefejtjük a csontjáról és kisebb, falatnyi darabokra tépkedjük, majd hagyjuk kihűlni. Ezután a lisztből, élesztőből, vízből, cukorból és olajból tésztát gyúrunk a két teáskanál sóval, majd egy órán keresztül hagyjuk megkelni meleg, de nem forró helyen, konyharuhával lefedve. Ezalatt a húslevest a sáfránnyal, fehérborssal és zúzott fokhagymával felforraljuk, majd a tűzről levéve, egy habverő segítségével simára keverjük benne előbb a hideg tejfölt, majd a két tojás sárgáját.
A megkelt tésztát négy egyforma, vékonyra nyújtott lepénnyé formázzuk, amiket meglisztezett sütőlapon helyezünk el. Ezekre kenjük a fűszeres szószt, majd elosztjuk rajtuk a fácán húsát és a felszeletelt sajtot. Végül jól kifűtött kemencében, vagy 200 fokra előmelegített sütőben 8-12 perc alatt készre sütjük őket.

Borajánló:

Egy komolyabb Chardonnay vagy vulkanikus területről - Somlóról és Tokajból - származó Furmint, esetleg Olaszrizling illik hozzá nem túl hidegen.
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2013. január 13. )
 
< Előző   Következő >

Bejelentkezés






Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj

Hírszolgáltatás

 

Keresés

Szavazások

Milyen új szolgáltatást indítsunk portálunkon?
 

Online felhasználók

Jelenleg 16 vendég online

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesíteni tudjuk játékainkról, gasztronómiai rendezvényekrõl valamint különleges ajánlatainkat eljuttathassuk önnek!


HTML formátum?

Partnereink

 
Hódítás
_blank

Cimkék