• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Előételek arrow Fácánkrokett
Fácánkrokett PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kende   
2012. december 22.
  • 1 db fácán főtt húsa
  • 1-2 db főtt burgonya
  • 1 db vöröshagyma
  • 5 dk vaj
  • 1 ek tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 ek liszt
  • 1 ek gombapor vagy szárított vargánya
  • 1 kk sütőpor
  • só, bors
  • szerecsendió
  • zsemlemorzsa vagy szezámmag a panírozáshoz  

Karácsonykor a halászlé után talán a második legnépszerűbb ünnepi leves a fácánból készült, aranysárga, illatos húsleves, ugyanakkor a fácánhúst sokan nem szeretik főve elfogyasztani, mivel az eléggé száraz és még a tormamártás ellenére is nyögvenyelős tud lenni. Kitűnő húspogácsa készíthető azonban belőle, amely mind meleg előételként zöldsalátákhoz, mint pedig hidegtálakon majonézes salátákhoz bátran feltehető az ünnepi asztalra.
 

Az alábbi módon készül:
 
A főtt fácánhúst gondosan lefejtjük a csontokról, majd késsel, vagy aprítógéppel igen finomra vágjuk. Ezután hozzákeverjük az összetört burgonyát, a vajban megpirított, apróra vágott hagymát, a felvert tojást, a lisztet és a tejfölt. Az így kapott masszát sóval, borssal, kevés reszelt szerecsendióval és erdei gombákból készült gombaporral, vagy vékony csíkokra vágott szárított vargányával ízesítjük, illetve teszünk hozzá egy fél tasak sütőport, hogy kicsit lazább legyen az elkészült krokett szerkezete. Végül zsemlemorzsába, vagy szezámmagba forgatjuk a két evőkanál segítségével kiszaggatott rudacskákat és forró olajban kisütjük.

Borajánló:

A Szent Benedek Pincészet száraz Hárslevelű borát ajánlom hozzá, mely a Nyírjes-dűlőben termett 2009-ben. „Laza, mégis élénk, élettel teli bor.” (Tokajwine.net) Kitűnően illik hideg és meleg előételekhez, húslevesekhez.   
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2013. február 10. )
 
< Előző   Következő >