Bor És Vad - Narancsos-mézes vaddisznószűz

  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Narancsos-mézes vaddisznószűz
Narancsos-mézes vaddisznószűz PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kende   
2012. november 30.
  • 80 dkg vaddisznóbélszín
  • 3 db narancs
  • 10 dkg vaj
  • 2 ek méz
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2-2 tk őrölt feketebors- és gyömbérpor
  • 2 ág rozmaring
  • 2 ek kandírozott narancshéj
  • 1 dl fehérbor

A narancsokat jó alaposan megmossuk, majd a héjuk külső illatos részét durva sajtreszelőn lereszeljük és porcukorral meghintve, zsírpapírra kiterítve, meleg száraz helyen megszárítjuk kb. 10-12 óra alatt. A visszamaradt narancshús levét kifacsarjuk és a hártyáktól megtisztított vaddisznóbélszínre öntjük egy tűzálló tálban, vagy tepsiben. A húst 1-2 alkalommal megforgatva, egy teljes éjszakán át hagyjuk pácolódni a gyümölcslében, majd szórjuk meg minden oldalról frissen tört  feketeborssal, sóval és kenjük be a gyömbérrel ízesített mézzel.

A hagymát és a rozmaringágról lehúzott leveleket igen apróra felvágjuk és a hús köré szórjuk az 1-1 dl borral és vízzel felhígított, visszamaradt páclébe. A vajat a húsra morzsoljuk, majd lefedve, előmelegített sütőben, 120 fokon kb. 1 órán keresztül sütjük, mialatt egyszer megfordítjuk. Miután kivettük a sütőből, 5-10 percig pihentessük, vágjunk belőle szeleteket, majd díszítsük a kandírozott narancshéjjal és adjuk asztalra tetszőleges körettel.

 Borajánló:

A Szent Benedek Pincészet Fruska nevű 2008-as évjáratú tokaji házasítását ajánlom hozzá, melynek még mindig üde, citrusos illata és kellemes savai, jól élvezhető mineralitással párosulnak.
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2012. november 30. )
 
< Előző   Következő >