Bor És Vad - Parmezános kocka

  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Parmezános kocka
Parmezános kocka PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2007. szeptember 07.
  • 12 dkg vaj
  • 12dkg liszt
  • 1 db tojássárgája
  • 4 dkg reszelt parmezán
  • 1-1 kk só, paprika 

A lisztbõl, vajból, tojássárgájából és sóból tésztát gyúrunk, gombócot formálunk belõle, majd egy órán át pihenni hagyjuk hûvös helyen. Ezt követõen centis vastagságúra nyújtjuk a tésztánkat és megszórjuk a paprikával elkevert reszert parmezánnal. Ezután egy éles kés, vagy pizza-szeletelõ segítségével egyenlõ kockákra vágjuk, majd sütõpapíron, elõmelegített sütõben hírtelen megsütjük. A parmezánt helyettesíthetjük más kemény sajttal is, bár úgy egészen biztosan más lesz a karaktere.

Ez a nagyon egyszerû borkorcsolya bizonyosan telitalálat lesz egy kis nyárvégi kvaterkázáshoz.

Borajánló:

Én egy Cab. Sav. rosé-t látok lelki szemeim elõtt, de igyunk hozzá bármit, ami jólesik. 

Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2007. szeptember 08. )
 
< Előző