• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Főételek arrow Parmezános szarvasvagdalt fekete trombitagombával
Parmezános szarvasvagdalt fekete trombitagombával PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kende   
2012. június 19.
  • 80 dkg darált szarvaslapocka
  • 20 dkg parmezán
  • 2 dl tejföl
  • 1 cs petrezselyem
  • 2 ek oliva olaj
  • 2 ek gombapor
  • 5 dkg szárított trombitagomba
  • 3 dl száraz fehérbor
  • 4-5 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk őrölt rozmaring
  • 1 kk fehérbors
  • só, bors
  • 30 dkg köles a körethez
A darált szarvashúst fűszerezzük sóval, fehér- és feketeborssal, őrölt rozmaringgal, zúzott fokhagymával, valamint aprított petrezselyemmel és gombaporral. Ezután hozzákeverünk 15 dkg reszelt parmezánt és 2 dl tejfölt (vagy creme fresh-t) mely hozzávalók összefogják és tovább ízesítik vagdaltunkat. A vöröshagymákat felszeleteljük, enyhén megsózzuk, majd összekeverjük a korábban hidegvízben  1-1,5 óráig áztatott trombitagombákkal.
A gombás hagymakeveréket egy kiolajozott tepsibe terítjük, 3-4 dl száraz fehérbort öntünk rá, majd elhelyezzük rajta a laposra formázott szarvaspogácsákat. Lefedve kb. 20 percig sütjük előmelegített sütőben  maximális fokozaton, majd levesszük róla a borítást, a vagdaltakat megszórjuk a maradék reszelt parmezánnal és további kb. 5 percig sütjük, vagy grillezzük azokat. Az így elkészült finomságot párolt kölessel és sok szafttal tálaljuk.

Borajánló:

A Thummerer Pincészet 2010-es Chardonnay barrique-ját ajánlom hozzá, amely szép fajtajelleggel rendelkező kifejezetten elegáns bor. Színében a beérett szőlő és a kisfahordós érlelés tónusa mutatkozik. Barrique jellege diszkrét, nem tolakodó, ízében az almasavbomlásból adódó telt krémesség érződik. Zamatgazdag Chardonnay, lecsengésében stílusosan mutatkozik a barrique érlelés. Finom érett savai és kellemes tanninja jól illik a szarvas, a parmezán és az erdeigombák ízéhez. A 2012-es Országos Chardonnay Borversenyen Ezüstéremmel díjazta a zsűri.

Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2012. június 23. )
 
< Előző   Következő >