Bor És Vad - Hideg vaddisznósült remulád mártással

  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Előételek arrow Hideg vaddisznósült remulád mártással
Hideg vaddisznósült remulád mártással PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kende   
2012. március 23.
  • 1 kg vaddisznócomb
  • 10 dkg libazsír
  • 1-1 fej vörös- és fokhagyma
  • 2 dl fehérbor
  • só, bors, fehérbors

A megtisztított, megmosott vaddisznócombot bedörzsöljük sóval és borssal, majd a felforrósított libazsíron minden oldalát megprítjuk. Ezután a hús köré szórjuk a megpucolt, felaprított hagymákat, aláöntünk egy bögre vizet és 2 dl fehérbort, majd lefedve, előmelegített sütőben kb. 1 órán keresztül sütjük. Ezt követően hagyjuk kihülni a pecsenyelében, majd hidegen, remuládmártással tálaljuk, amit az alábbiak szerint készíthetünk el.

Remulád mártás:

  • 2 dl majonéz
  • 2 dl tejföl
  • 1 cs újhagyma
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 ek reszelt ecetes torma
  • 2 ek dijon-i mustár
  • 2 ek aprított kapribogyó
  • 2 ek aprított csemegeuborka
  • 1 ek szárított kapor (helyettesíthető petrezselyemmel)
  • 2 tk barnacukor
  • 1-1 késhegynyi őrölt chili és feketebors
  • só ízlés szerint

A majonézből, tejfölből, sóval, borssal, mustárral, kevés cukorral tartármártást készítünk, amit finomra vágott újhagymával, csemegeuborkával, kapribogyóval dúsítunk és zúzott fokhagymával, reszelt tormával, kaporral, valamint kevés chilivel teszünk még pikánsabbá.
 
Borajánló:
 
A Debreczeni Szőlőbirtok és Pincészet egyik különleges fehérborát ajánlom hozzá, mely Pinot Noir és Chardonnay házasításából született 2011-ben. Az Ex ante egy váratlanul izgalmas savakkal rendelkező, nagyon kellemes Etyek-budai opusz, amely jól illik többek között hideg sültekhez és fűszeres fehér mártásokhoz.
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2013. március 11. )
 
< Előző   Következő >