Bor És Vad - Francia vadleves

  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Francia vadleves
Francia vadleves PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2007. szeptember 05.
  • 60 dkg szarvascomb
  • 2-3 fej hagyma
  • 30 dkg cukkini
  • 30 dkg padlizsán
  • 4 db babérlevél
  • 2 db pritamin paprika
  • 40 dkg lóbab
  • 15-20 szem zöld olajbogyó
  • 2 ek paradicsompüré
  • 1 dl olivaolaj
  • 1 tk dijon-i mustár
  • 1-2 tk provence-i fûszerkeverék
  • 2 dl vörösbor
  • só,fehérbors
  • 1 csokor friss bazsalikom
A szarvascombot apró kockákra vágjuk, majd a finomra aprított és olajon megfuttatott  hagymára  helyezzük.  Miután  átpároltuk a  húst,  sózzuk, borsozzuk, és adjuk hozzá a paradicsomsûrítményt, valamint a babérleveleket. Ezt követõen öntsük fel 2,5 liter vízzel, vagy húslével, tegyük bele az elõzõleg egy éjszakán keresztül áztatott babot  és fõzzük addig, míg a hús és a bab csaknem megpuhult. Ekkor adjuk hozzá a provence-i fûszereket, a mustárt, a kockára vágott pritamin paprikát, padlizsánt és cukkinit, valamint az egészben hagyott, magozott olajbogyót. Fõzzük még további 10-15 percig, de ügyeljünk rá, hogy a zöldségek semmi esetre se lágyuljanak el.Végül öntsük hozzá a bort és szórjuk meg a tetejét egy csokor apróra vágott friss bazsalikommal. Bagettel, vagy fokhagymás pirítóssal tálaljuk.
 
Borajánló: 
 
Egy erõsebb Kékfrankost, Oportót, vagy egy könnyedebb Merlot-t, esetleg Bikavért adhatunk hozzá. 
 
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2007. szeptember 13. )
 
< Előző   Következő >