• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

There are no translations available

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Home arrow Recepies arrow Kötözött vaddisznólapocka szőlőlekvárral
Kötözött vaddisznólapocka szőlőlekvárral PDF Print E-mail
Written by Kapalló G. Gyula   
szombat, 26 november 2011
There are no translations available

  •  1 kisebb vaddisznó süldő lapockájaKötözött vaddisznólapocka
  • 2-2 tk szárított kakukkfű és őrölt koriandermag
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 2 ek méz
  • 2 ek mustár
  • 2 ek olíva
  • só, bors
  • 1 m kenderzsineg
A lapockát kicsontozzuk, besózzuk és borsozzuk, majd kb. fél órát hagyjuk állni. Ezalatt fűszerpasztát keverünk a zúzott fokhagymából, mustárból, mézből, olajból, az őrölt korianderből és a morzsolt kakukkfűből. A pasztával bevonjuk a filé mindkét oldalát, majd az egészet feltekerjük és hurkoló kötéssel jó szorosan végigkötözzük az előzőleg vízbe áztatott kenderzsineggel.

Kötözött vaddisznólapockaAz így előkészített húst kizsírozott tepsibe, vagy cseréptálba helyezzük, öntünk alá fél liter vizet, vagy húslevest, és lefedve, előmelegített sütőben 1,5-2 óra alatt készre sütjük. Az utolsó 15 percre vegyük le róla a fedőt és pirítsuk meg kissé a külsejét, de ügyeljünk rá, hogy ne szárítsuk ki. Ha elkészült, vegyük ki a sütőből és pihentessük 15-20 percig. Tetszőleges burgonyakörettel tálaljuk és adjunk hozzá illatos kékszőlő fajtákból, vagy vadcseresznyéből készült lekvárt.


Borajánló:

Az ételhez egy jóivású, de mégis szép testtel rendelkező, illatos, fűszeres bort, egy Zweigelt-Kékfrankos házasítást ajánlok a Dimenzió Borászat pincéjéből, 2007-ből, melynek neve Táltos.
 
Táltos: Mítikus paripa bűvös tulajdonságokkal. Látszólag egy vézna gebe, de ha parázzsal megeteted, gyönyörű hófehér ló válik belőle.

 

Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Last Updated ( hétfő, 28 november 2011 )
 
< Prev   Next >