• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Grillezés arrow Őzgerinc libamájjal és mézes szedermártással
Őzgerinc libamájjal és mézes szedermártással PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kende   
2011. június 26.
  • 1 kg őzgerinc filéŐzgerinc libamájjal, szedermártással
  • 40 dkg hízott libamáj
  • 1 ek színesbors
  • 2 ek dijon-i mustár
  • 1 dl olíva olaj
  • 4 szelet rozskenyér
  • 30 dkg feketeszeder
  • 1 dl vörösbor
  • 2 ek méz
  • 40 dkg spenótlevél
  • 2 ek vaj
  • só, bors

A lehártyázott, megtisztított őzgerincet bepácoljuk egy éjszakára a mustárból, olajból és frissen tört színesborsból készült páccal. Másnap az őzgerincről letöröljük a pácot, átfénnyezzük egy kevés olajjal és egészben feltesszük a grillre, ahol kb. 10-12 perc alatt körbepirítjuk. A  libamájat szeletenként grillezzük és oldalanként kb. 2 percig.
Ezalatt egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és megfonnyasztjuk rajta a spenótleveleket 2-3 perc alatt. Ha ezzel megvagyunk, sózzuk, borsozzuk és a pirított rozskenyér szeletekből kiszúrt krutonokon osztjuk el.
 
A mártáshoz a szedret a vörösborral feltesszük főni, majd ha felforrt, a gyümölcs egy részét villával összetörjük és mézet keverünk hozzá. Néhány perc forralást követően levesszük a tűzről és tálalhatunk.
 
Az elkészült grillezett őzgerincet pár percig pihentetjük, majd felszeleteljük és a libamájjal együtt a spenótos krutonok tetején helyezzük el. Az egészet a szedermártással körbelocsolva tálaljuk.
 
 Cabernet francBorajánló:
 
Ehhez a fejedelmi fogáshoz egy hasonlóan fejedelmi bort ajánlok, mely nem más, mint a Vincze Béla Borászat 2008-as Cabernet Franc-ja. Ízében a fekete bogyósgyümölcsök, a meggy és a szilvalekvár aromái köszönnek vissza, mely jól elhelyezett finom fássággal és kevés vaníliával párosul. Vadételekhez igazi jolly-joker.
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2015. május 08. )
 
< Előző   Következő >