• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap
Dióval tűzdelt őzcomb vörösáfonyával PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kende   
2011. június 13.
  •  1 db őzcomb
  • 20 dkg tisztított dió, vagy pekándió
  • 10 dkg kacsazsír
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 szál rozmaring
  • 1 ek színesbors
  • 1 tk szecsuáni bors
  • 1 csapott ek só
  • 2 ek méz
  • 4-5 szelet bacon
Az őzcombot lehártyázzuk és a csontjára merőlegesen 10-15 lyukat szúrunk bele. Ezekbe a lyukakba a sóból, színesborsból és szecsuáni borsból készült örleményt, 1-1 szeletke fokhagymát és 1-1 negyed - előzőleg száraz serpenyőben megpirított és mézzel leöntött - diót helyezünk el.  Ha ezzel megvagyunk, a combot minden oldalán megpirítjuk a jól felhevített kacsazsíron, majd tűzálló tálba helyezzük. 

A maradék sós borsos fűszerkeveréket rászórjuk a húsra, köré tesszük a felaprított vöröshagymát amire rá locsoljuk a visszamaradt zsiradékot, valamint 1 bögre melegvizet. A húst befedjük a szalonna szeletekkel, majd a sütőedényt lefedve, 1,5-2 órán keresztül sütjük előmelegített sütőben közepes lángon. (Ügyeljünk rá, hogy ne süssük túl az őzcombot, mert akkor ehetetlenül rágóssá válhat.) 

 Ha kész van, hagyjuk néhány percig pihenni, majd a diódarabokra merőlegesen szeleteljük fel és a megmaradt mézes dióval, sűrű vörösáfonya lekvárral, valamint burgonyapürével tálaljuk.

 

Borajánló:

Vincze Béla 2008-as Syrah-ját ajánlom hozzá, melynek egzotikus fűszeressége és vörös bogyósgyümölcsökkel, meggyel, szederrel teli aromája, visszafogottan jelenlévő fássága, kiválóan illik az illatos borsfajtákhoz illetve a pirított dió és áfonya édes fanyarságához.  

Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2011. június 21. )
 
< Előző   Következő >

Bejelentkezés






Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj

Hírszolgáltatás

 

Keresés

Szavazások

Milyen új szolgáltatást indítsunk portálunkon?
 

Online felhasználók

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesíteni tudjuk játékainkról, gasztronómiai rendezvényekrõl valamint különleges ajánlatainkat eljuttathassuk önnek!


HTML formátum?

Partnereink

 
Hódítás
_blank

Cimkék