• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

There are no translations available

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Home arrow Recepies arrow Appetizer arrow Vajon párolt pisztráng szalonnás lencseágyon
Vajon párolt pisztráng szalonnás lencseágyon PDF Print E-mail
Written by -ka-pír-   
kedd, 05 október 2010
There are no translations available

  •  2 db pisztráng
  • 5 dkg sózott vaj
  • 1 dl fehér bor
  • 25 dkg lencse
  • 10 dkg bacon vagy angol teaszalonna
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 ek mustár 
  • só, bors
A megtisztított pisztrángokat a felolvasztott és felhevített vajra helyezzük, ahol mindkét oldalukat 3-3 perc alatt megkapatjuk, majd a serpenyőbe öntve a bort, fedő alatt, további 3 percig pároljuk őket. Ha ezzel megvagyunk, a gerincvonal mentén kettéválasztjuk a halakat és ügyesen eltávolítjuk belőlük a gerincoszlopot, valamint az ahhoz kapcsolódó bordaszálkákat, majd az így kapott filéket viszzahelyezzük a még forró vajba, amiről közben elpároltuk a maradék bort.
A lencseágyhoz egy másik serpenyőben kiolvasztjuk és ropogósra sütjük a szalonnát, majd rádobjuk és átforgatjuk rajta az előzőleg fogkeményre főzött lencsét (ha ehhez lusták vagyunk, használhatunk dupla mennyiségű konzerv lencsét is). Ekkor fűszerezzük sóval, borssal, és 1-2 evőkanálnyi mustárral, amely ízlés szerint lehet: édes, magos, csípős, tormás, stb.
 
Borajánló:
 
A Lenkey Pincészet 9 hl Küvé fantázianevű borát ajánlom hozzá, mely egy igazi kuriózum, hiszen egyenlő részben áll furmintból, muskotályból és hárslevelűből, Tokaj-Hegyalja tradícionális boraiból.  A maradék 1,4 gr/l maradék cukortartalom biztosít arról, hogy itt nem valami félresikerült pinceseprésről, hanem egy tökéletesen szárazra iskolázott, elegáns, illatos, ugyanakkor csodálatosan markáns tokajiról van szó.
 
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Last Updated ( kedd, 05 október 2010 )
 
< Prev   Next >