• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Rozmaringos vaddisznócsülök
Rozmaringos vaddisznócsülök PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2010. augusztus 21.
  •  2 db vaddisznócsülök
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 fej hagyma
  • 3 szál rozmaring
  • 2 ek dijon-i mustár
  • só, bors
A megnyúzott vaddisznócsülköket besózzuk, megtűzdeljük a fokhagymával, majd  két fej vöröshagyma, illetve a lecsupaszított rozmaringszárak társaságában 30 percen keresztül előfőzzük kuktában.
 Ezután a két vöröshagymát szétnyomkodjuk, összkeverjük a mustárral, valamint a kissé megzúzott rozmaringlevelekkel és ezzel  a mázzal vonjuk be a csülköket, melyeket további 45 percig sütünk előmelegített sütőben, letakarva, sózott újburgonya ágyon. Vegyesvágott saláta jól jöhet hozzá...
 
Borajánló:
 
Egy 2009-es bogácsi Pinot noir-t igyanak hozzá Csáter apó Pincéjéből, melyben a kifinomult savakról és a pikáns fűszeres-gyümölcsös-virágos aromák egyensúlyáról szól a történet.
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2010. augusztus 26. )
 
< Előző   Következő >